Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τα εδέσματα της Ημαθίας ξετρέλαναν τη Σίφνο

Η πρώτη ημέρα του πανελλήνιου γαστρονομικού φεστιβάλ «Νικόλαος Τσελεμεντές» στη Σίφνο ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες και τους συμμετέχοντες. 

Στο φεστιβάλ, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους γαστρονομικούς θεσμούς στην Ελλάδα, η αποστολή απο την Ημαθία με τη συνεργασία τριών συλλόγων: του Λαογραφικού Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων, του Λαογραφικού Ομίλου Μελίκης και Περιχώρων και της ομάδας Χοροδράσεων από την Αλεξάνδρεια, αντιπροσώπευσαν την Ημαθία με τα μοναδικά τους εδέσματα.

Η αντιπροσωπεία από την Ημαθία κέρδισε τις εντυπώσεις με τα τοπικά εδέσματά της, αναδεικνύοντας το ροδάκινο Ημαθίας ως το κύριο γαστρονομικό σύμβολο της περιοχής. Τα πιάτα που παρουσιάστηκαν ήταν εμπνευσμένα από τις τοπικές παραδόσεις, με το ροδάκινο, τις πιτες και τα τουρσια να πρωταγωνιστουν τόσο σε αλμυρές όσο και γλυκές δημιουργίες. Το ροδάκινο  αποδεικνύει τη γαστρονομική του αξία!!!

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τοπικά εδέσματα της περιοχής του Ρουμλουκιού που ξεχώρισε στο φεστιβάλ ήταν το κουρκούτι με κεφτέδες. Το συγκεκριμένο πιάτο, φτιαγμένο από αλεύρι, ξύδι, αλάτι, μπαχαρικά και το λάδι από το τηγάνισμα των κεφτέδων, συνδυάζει τη μοναδική γεύση του κουρκουτιού με την πλούσια νοστιμιά των κεφτέδων, δημιουργώντας ένα παραδοσιακό έδεσμα με βαθιές ρίζες στην τοπική κουζίνα. Οι κεφτέδες τηγανίζονται πρώτα και το λάδι τους χρησιμοποιείται για να δώσει γεύση και άρωμα στο κουρκούτι, προσφέροντας ένα απλό αλλά ιδιαίτερα γευστικό αποτέλεσμα που συνδέει τις παλιές παραδόσεις με τη σύγχρονη γαστρονομική εμπειρία. Το κουρκούτι με κεφτέδες δεν είναι μόνο μια γεύση αλλά και ένα κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ρουμλουκιού, που φέρνει στο σήμερα τις αυθεντικές γεύσεις της περιοχής.

Η πρώτη ημέρα ήταν γεμάτη γεύσεις, αρώματα και παραδοσιακές συνταγές που τιμούν την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Σίφνου και των άλλων περιοχών. Οι σύλλογοι παρουσίασαν παραδοσιακά πιάτα από τις ιδιαίτερες κουζίνες τους, συνδυάζοντας την τοπική κουλτούρα με τις σύγχρονες τάσεις στη μαγειρική. Παράλληλα, διοργανώθηκαν εργαστήρια μαγειρικής για μικρούς και μεγάλους, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν μυστικά της παραδοσιακής κουζίνας από έμπειρους μάγειρες.

Στο επίκεντρο της πρώτης ημέρας βρέθηκε η παρουσίαση τοπικών προϊόντων, όπως το μέλι, το κρασί, τα τυροκομικά και τα ζυμαρικά, που κέρδισαν τις εντυπώσεις τόσο των επισκεπτών όσο και των ειδικών του χώρου. Η γιορτινή ατμόσφαιρα συμπληρώθηκε από ζωντανή μουσική και παραδοσιακούς χορούς, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία για όλους τους παρευρισκόμενους.

Η συμμετοχή και η συνεργασία των τριών συλλόγων έδωσε ιδιαίτερο χρώμα στο φεστιβάλ, προσφέροντας μια πλούσια και αυθεντική γαστρονομική εμπειρία. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται τις επόμενες ημέρες, με πολλές ακόμα εκπλήξεις και γευστικές απολαύσεις που υπόσχονται να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.

Δείτε φωτογραφίες:










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ