Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της «Βαρβαρέσος» - Παράσταση σε ΔΥΠΑ Νάουσας

«Να μη χαθεί ούτε 1€ απο δεδουλευμένα και αποζημιώσεις - 
Να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που δόθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας»

Όχι μόνο συνεχίζουν, αλλά και εντείνουν τον αγώνα τους οι απολυμένοι εργαζόμενοι της «Βαρβαρέσος». Μάλιστα, πραγματοποίησαν μια συγκέντρωση έξω από το ΔΥΠΑ Νάουσας, με τον πρόεδρο Γκαντέ Αντωνίου να δηλώνει τα εξής: 

Με βάση τα αιτήματα που διεκδικούμε, πραγματοποιούμε σήμερα συγκέντρωση έξω από το ΔΥΠΑ Νάουσας

1.Με ευθύνη εργοδοσίας και κυβέρνησης να μη χαθεί ούτε 1€ απο δεδουλευμένα και αποζημιώσεις

2.Να υλοποιηθούν από την κυβέρνηση ΤΩΡΑ οι δεσμεύσεις που δόθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας τον Μάιο του 2024 και είναι οι εξής:

i.Να δοθεί από τον ΔΥΠΑ σε όλους τους απολυμένους επίδομα 1000€ και σταδιακά άλλα 3000€

ii.Όσοι απολυμένοι είναι πάνω από 54 χρονών να προσληφθούν σε δημόσιες υπηρεσίες μέχρι την συνταξιοδότησή τους και όσοι είναι κάτω από 54 για 3 χρόνια εργασία και κατάρτιση.

iii.Να συμβάλει άμεσα ο ΔΥΠΑ έτσι ώστε οι 12 απολυμένοι, που με αποκλειστική ευθύνη της εργοδοσίας δεν πήραν καταγγελία σύμβασης και στερούνται ακόμα και το δικαίωμα στο ταμείο ανεργίας.

Με απόφασή της η κυβέρνηση εξαιρεί-τιμωρεί απολυμένους που μετά την απόλυσή τους εργάστηκαν εποχικά για μικρό χρονικό διάστημα, ενώ η απόφαση του ΔΥΠΑ ενέκρινε κονδύλι για όλους τους απολυμένους.

Συνεχίζουμε την μάχη

Παρασκευή 27/9 το σωματείο με τη συμβολή του Εργατικού κέντρου και της Ομοσπονδίας, έκλεισε συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας. Θα κατεβούμε μαζικά, θα απαιτήσουμε να υλοποιηθούν άμεσα όσα δεσμεύτηκαν τον Μάιο που αφορούν μέτρα προστασίας-ανακούφισης όλων των απολυμένων και που ήταν αποτέλεσμα των αγώνων που χρόνια δίνουμε.

Ποτέ δεν ζητήσαμε “ελεημοσύνη” ούτε απαιτήσαμε επιδόματα φτώχειας, δώσαμε μάχες για την καταβολή των δεδουλευμένων μας, την υπογραφή ΣΣΕ, την προστασία μητρότητας, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας κλπ.

Απαιτήσαμε να καταβληθούν από την εργοδοσία τα χρωστούμενα να πληρωθεί και το ΙΚΑ, ΔΕΗ, Νερό και μικροί επαγγελματίες κλπ.

Εμείς δηλώνουμε ότι θέλουμε τα εργοστάσια ανοιχτά, δουλειά με δικαιώματα, θέλουμε να μείνουμε στον τόπο μας εμείς και τα παιδιά μας

Καλούμε τους απολυμένους του Βαρβαρέσου

Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη ώρα 6.00 μμ στην πλατεία Νάουσας, στο συλλαλητήριο ενάντια στο νέο χτύπημα του Νοσοκομείου μας

Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 11.30 πμ έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν Πέμπτη 26/9 βράδυ 12μμ από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας.»

1 σχόλιο:

  1. Απαιτείτε να γίνεται δημόσιοι υπάλληλοι και να σας πληρώνουμε εμεις. Δε πάτε καλά. Τοσες δουλειές έχει αλλα πόσοι από σας ψάξατε για άλλη δουλειά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ