Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

2η συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας


Η ετοιμότητα των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας του Δήμου Βέροιας (συντήρηση εξοπλισμού και μηχανημάτων, ανάθεση αρμοδιοτήτων, εξουσιοδοτικές πράξεις, κλπ) και η διασφάλιση της επικοινωνίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της 2ης συνεδρίασης του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) του Δήμου Βέροιας.


Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου, κ. Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας - Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Παπαδόπουλου.


Στην ενημέρωση της Αναπλ. Προϊσταμένης του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, Δήμητρας Κόνδυλα, υπογραμμίστηκαν οι δράσεις που αναλαμβάνουν οι επιχειρησιακά εμπλεκόμενοι φορείς σε επίπεδο Δήμου (Π.Σ., ΕΛ.ΑΣ., κλπ) στο πλαίσιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών εξαιτίας πλημμυρικών φαινομένων και τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα σχετικά με:

- Τις αρμοδιότητες του Δήμου Βέροιας στη συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο εντός της επικράτειας.

- Την κατάσταση του δικτύου ομβρίων υδάτων καθώς και των αντιπλημμυρικών έργων αρμοδιότητας.

- Τον προσδιορισμό μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας όταν προβλέπεται από την ΕΜΥ η εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων (ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κλπ.).

- Τον σχεδιασμό υλοποίησης της δράσης της οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών.

- Την αξιοποίηση των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας που δραστηριοποιούνται σε επίπεδο Δήμου.

- Την άμεση/βραχεία διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Διοικητής ΔΙ.ΠΥ.Ν Ημαθίας, Αλέξανδρος Κουβακάς, ο Διοικητής του Α.Τ. Βέροιας, Θωμάς Μοσχόπουλος, ο Διοικητής Π.Υ. Βέροιας, Δημήτρης Πάντσιος, ο Διοικητής Τροχαίας, Θωμάς Νιώπας, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ημαθίας Κώστας Βεργώνης, ο Προϊστάμενος Δασαρχείου Βέροιας, Γιώργος Παπαρουσόπουλος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος Δ. Βέροιας, Γιάννης Σημανίκας, η Προϊσταμένη Δημοτικής Αστυνομίας, Ελένη Σιακαβάρα, ο Προϊστάμενος του Σταθμού ΕΚΑΒ Ημαθίας, Ανδρέας Παπαναστασίου, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑΒ, Ηλίας Τσακτάνης, ο Προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας Δ. Βέροιας, Ευθύμιος Γκαβανάς, οι πρόεδροι Τριλόφου & Φυτειάς κ.κ. Καραγιάνης και Ζιώγας, εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού, του ΤΟΕΒ, της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Ε.Ρ.Β.Α.Ν. και της ΛΕΦΕΔ Ημαθίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ