Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Ψαράδων Ημαθίας για τον φόρο στα σκάφη


Από τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Ψαράδων Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: Λίγες ημέρες απομένουν πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή της δήλωσης και την καταβολή του φόρου πλοίων β΄ κατηγορίας με βάση τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί από την ΑΑΔΕ. Έως 26 Σεπτεμβρίου Θα πρέπει να γίνει η υποβολή δήλωσης φόρου πλοίων β΄ κατηγορίας σε ειδική εφαρμογή του Taxisnet έως τις 26 Σεπτεμβρίου.

Το ποσό που θα βεβαιωθεί θα πρέπει να καταβληθεί εφάπαξ έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το άρθρο 46 του ν. 5036/2023, όλα τα μικρά και μεσαία θαλάσσια σκάφη και πλοία, είτε επαγγελματικά είτε ιδιωτικά οφείλουν να καταβάλλουν κάθε χρόνο φόρο πλοίων β’ κατηγορίας. Το ύψος του ανέρχεται σε : 100 ευρώ για σκάφη μήκους έως 7 μέτρα και 200 ευρώ εφόσον το μήκος κυμαίνεται από 7 μέχρι 12 μέτρα. Το μέτρο εφαρμόζεται και για φορολογούμενους που κατέχουν ιδιωτικά ερασιτεχνικά σκάφη αναψυχής (απλές βάρκες, φουσκωτά, ταχύπλοα κ.λπ.).

Διαδικασία

ΑΑΔΕ - Δηλώσεις φόρου πλοίων β’ κατηγορίας ν. 27/1975

Κωδικοί TAXISNET

Εισαγωγή πλοίου με νέα αρχική δήλωση 2023 (01/01/2023 - 31/12/2023)

Τύπος υπόχρεου: Πλοιοκτήτης - Ποσοστό συνιδιοκτησίας - ΑΜΥΕΝ, Αριθμός νηολογίου,
Λιμένας νηολόγησης: (Αναγράφονται στην άδεια) - KOX - KKX : 1 - Υποβολή και επισύναψη άδειας σκάφους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ