Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Όταν στο Μακροχώρι εγκαινιάστηκε ο Σταθμός της Χωροφυλακής

Στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, το Μακροχώρι Ημαθίας υπήρξε μάρτυρας ενός σημαντικού γεγονότος: Τα εγκαίνια του νέου Σταθμού Χωροφυλακής. Η φωτογραφία που ανέβηκε στην σελίδα «Παλιές Φωτογραφίες της Βέροιας» στο facebook είναι του Στ. Σειτανίδη και αποτυπώνει μια εποχή που το Μακροχώρι απέκτησε τη δική του αστυνομική δύναμη, προσφέροντας ασφάλεια και τάξη στην τοπική κοινωνία.

Τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, ο Σταθμός Χωροφυλακής έπαιξε κεντρικό ρόλο στην καθημερινή ζωή των κατοίκων. Αρκετοί άνδρες της Χωροφυλακής υπηρετούσαν στο Μακροχώρι, καλύπτοντας τις ανάγκες για αστυνόμευση και προστασία σε μια περίοδο που η ασφάλεια αποτελούσε σημαντικό ζήτημα για τους πολίτες. Η παρουσία της αστυνομίας δεν ήταν απλώς τυπική, ήταν καθησυχαστική, καθώς δημιουργούσε ένα ισχυρό αίσθημα ασφάλειας και ευημερίας.

Ο νέος Σταθμός Χωροφυλακής αποτέλεσε, έτσι, όχι μόνο σημείο αναφοράς για τη δημόσια ασφάλεια, αλλά και σύμβολο προόδου για την κοινότητα του Μακροχωρίου. Η συμβολή του στην τοπική κοινωνία ήταν καθοριστική, καθώς οι πολίτες μπορούσαν να αισθάνονται προστατευμένοι και σίγουροι για την καθημερινότητά τους.

5 σχόλια:

  1. Τώρα έχουμε τους γύφτους να μας φυλάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ εύστοχο το σχόλιο του Βεροιώτη!
    Από την ημέρα που έκλεισε και μεταφέρθηκε στην Βέροια υποτίθεται για καλύτερα ο σταθμός χωροφυλακής Μακροχωρίου η λέξη ασφάλεια και προστασία είναι άγνωστη για τους κατοίκους του Μακροχωρίου, με αποτέλεσμα οι γύφτοι να κάνουν κάθε ημέρα πάρτι και κανείς να μην συγκινείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. .....Και σημερα μενει ερειπωμενο με ευθυνη της Διοικησης Νεστοροπουλου που το παραχωρησε για χρηση ως αγροφυλακη τοτε που ΘΑ προσλαμβανανε Αγροφυλακες....Υπαρχει συλλογος των Ντοπιων και ισως και των Ποντιων (δεν γνωριζω), που "ζητιανευει" στεγη διοτι αλλοι εξυπνοι παλαιοτερα το Πνευματικο Κεντρο που κτισθηκε το εκαναν Δημαρχειο και σημερα ουτε το ενα εχει σκοπο και πληρη χρηση αλλα και τα αλλα ειναι ανενεργα....Η υπευθυνοτητα και το ενδιαφερον για τον πολιτισμο στα ταρταρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήταν η εποχή που κοιμόμασταν με ανοιχτά παράθυρα και πόρτες, και κυκλοφορούσαμε το βράδυ ανέμελοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτός ο μυαλοπωλης που λέει για τη διοίκηση ΝΕΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟΥ στο τότε δήμο ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ έχω να του πω , πως το συγκεκριμένο κτίριο ανήκει στη κτηματική υπηρεσία του δημοσίου και η παραχώρηση του κτιρίου στην επανάνεοϊδρυθείσα αγροφυλακή δεν ήταν απόφαση της διοίκησης του ΝΕΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟΥ στην αγροφυλακή…!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ