Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στο Νοσοκομείο Βέροιας ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους


«Εξαιρετική δουλειά και μετεξέλιξη του Νοσοκομείου τα τελευταία 4 χρόνια» - Δέσμευση για κάλυψη των κενών με την επόμενη προκήρυξη

Τα Νοσοκομεία της Νάουσας και της Βέροιας επισκέφθηκε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του σε Νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδος.

Ο κ. Θεμιστοκλέους, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ Δημήτρη Τσαλικάκη, επισκέφθηκε τα νοσοκομεία της Ημαθίας, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους, συναντήθηκε με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ ενημερώθηκε για τις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικές μονάδες της Ημαθίας.



Στο Νοσοκομείο της Βέροιας, τον Υφυπουργό υποδέχθηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ημαθίας, Ηλίας Πλιόγκας, όπου τον ξενάγησε στα ΤΕΠ, στις κλινικές της νέας πτέρυγας, καθώς και στους παλαιούς χώρους των ΤΕΠ και των τακτικών ιατρείων που βρίσκονται υπό ανακατασκευή, ενώ ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο του Διοικητή, με την συμμετοχή εκπροσώπωςν του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Βέροιας.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ξεκίνησε σήμερα την περιοδεία του από τον Κιλκίς, ακολοθούσησε η Γουμένισσα, η Νάουσα και η Βέροια και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τα Νοσοκομεία Πτολεμαΐδας, Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, Έδεσσας και Γιαννιτσών. Η περιοδεία αυτή αποτελεί την συνέχεια μιας σειράς επισκέψεων σε όλες τις υγειονομικές μονάδες της χώρας, με στόχο τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών και την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.


Σε δήλωσή του, ο Υφυπουργός κ. Θεμιστοκλέους, μετά την επίσκεψη στο Νοσοκομείο Βέροιας αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία του προσωπικού, ενώ τόνισε την μετεξέλιξη του Νοσοκομείου τα τελευταία τέσσερα χρόνια και την εξαιρετική δουλειά που γίνεται, τόσο σε προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό, κάτι που φαίνεται στην τοπική κοινωνία. Αναφερόμενος στα προβλήματα που συζητήθηκαν σχετικά με τις ελλείψεις θέσεων, δεσμεύθηκε πως στην επόμενη προκήρυξη θα καλυφθούν τα κενά.

Σχετικά με το Νοσοκομείο Νάουσας που επισκέφθηκε νωρίτερα και το θέμα που προέκυψε με την κατάταξή του στην κατηγορία Β' των άγονων περιοχών, είπε πως διευκρινίστηκε και θα ακολουθήσει διορθωτική απόφαση. Σχετικά με τα κενά στο Ακτινολογικό Τμήμα, είπε πως προς το παρόν, με το σύστημα RIS/PACS που εγκαταστάθηκε στα Νοσοκομεία, η διάγνωση μπορεί να γίνεται από το Νοσοκομείο της Βέροιας.


Σε δηλώσεις του ο κ. Πλιόγκας, αναφέρθηκε στα όσα συζητήθηκαν με τον Υφουπουργό, μεταξύ αυτών στα ζητήματα για την ενίσχυση του Νοσοκομείου σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, τα ζητήματα ανάπτυξης και προοπτικών ενός μεγάλου και κομβικού Νοσοκομείου όπως αυτό της Βέροιας, με τον Υφυπουργό να δεσμεύεται για την ενίσχυσή του με κάθε τρόπο. Τόνισε πως η Μονάδα της Βέροιας είναι το μοναδικό Νοσοκομείο στην Βόρεια Ελλάδα που με την τελευταία προκήρυξη κατάφερε να καλύψει όλες τις οργανικές θέσεις νοσηλευτών.

Κλείνοντας, ο κ. Πλιόγκας, ανέφερε πως και ο ίδιος ο Υπουργός έχει σαφή εικόνα του Νοσοκομείου Βέροιας, το οποίο όπως είπε, με το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο ανάσχεσης, τόσο της πορείας των ασθενών προς την Θεσσαλονίκη και κυρίως της κάλυψης των αναγκών ληπτών υπηρεσιών υγείας από την ευρύτερη περιοχή της κεντροδυτικής Μακεδονίας και όχι μόνο από την Ημαθία.

Δείτε φωτογραφίες και το βίντεο με τις δηλώσεις:





















1 σχόλιο:

  1. Μεσ’την καλή χαρά όλοι τους!
    Χαρούμενοι,χαμογελαστοί,μπράβο τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ