Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κόβουν τα δέντρα οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας - Σε αδιέξοδο για τις τιμές

Αποκαρδιωτικές είναι εικόνες σε αρκετά χωριά του κάμπου της Ημαθίας όπου παραγωγοί τις τελευταίες μέρες κόβουν τις ροδακινιές (κυρίως αγροκτήματα με βιομηχανικά ροδάκινα) για να καλλιεργήσουν άλλα προϊόντα, ενώ ορισμένοι από αυτούς σκέφτονται να εγκαταλείψουν το αγροτικό επάγγελμα.

Ο λόγος, όπως λένε οι εκπρόσωποι των αγροτών, είναι οι χαμηλές τιμές που πωλούν οι αγρότες της σοδειά τους, κάτω από το κόστος παραγωγής, καθιστώντας ασύμφορη την καλλιέργεια. Μάλιστα, προσθέτουν ότι φέτος παρατηρείται σημαντική τάση κοπής των δέντρων.

«Οι ροδακινοπαραγωγοί είναι αγανακτισμένοι. Στην περιοχή μας αυτές τις μέρες συναντά κανείς αρκετούς αγρότες να κόβουν τα δέντρα. Οι εξευτελιστικές τιμές που δίνουν οι βιομήχανοι στα συμπύρηνα, ροδάκινα, οι οποίες είναι κάτω από το κόστος παραγωγής οδηγούν τους παραγωγούς σε αδιέξοδο. Ήδη αρκετοί κόβουν τις ροδακινιές και αναζητούν λύσεις σε άλλα προϊόντα όπως το ακτινίδιο», είπε στο ypaithros.gr o Τάσος Χαλκίδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ