Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σαν να δρόσισε... Ρίξτε ένα κότσι χοιρινό στη γάστρα!


Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Ιδανικό γεύμα για ένα εορταστικό ή καθημερινό οικογενειακό τραπέζι, το χοιρινό κότσι δίνει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο πιάτο, ενώ η γεύση του αρέσει σε όλους.

Και μιας και... δρόσισε λιγάκι και το κότσι το έχουμε συνδέσει λίγο και με πιο χειμερινή γεύση, ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, μας προτείνει χοιρινό κότσι στη γάστρα, για να γίνει... λουκούμι! Θα χρειαστείτε, όσα κότσια χωράει η γάστρα σας, λαδάκι, χυμό λεμόνι, μουστάρδα, σκελίδες σκόρδο, κρεμμυδάκια, καροτάκια, λευκό κρασί, αν θέλουμε δενδρολίβανο, αλατάκι και πιπεράκι.

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα κότσια μας και τα σκουπίζουμε. Τα τρυπάμε και τα γεμίζουμε με δυο σκελίδες σκόρδο σε κάθε κομμάτι. 

Σε ένα σέικερ χτυπάμε το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμόνι και την μουστάρδα και περιχύνουμε τα κότσια. Μεταφέρουμε σε μια γάστρα, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα, αλατοπιπερώνουμε, λίγο δενδρολίβανο και αφήνουμε να μαριναριστεί για 2-3 ώρες ή από βραδύς. 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο, διαβρέχουμε με το λευκό κρασί κ ψήνουμε στους 180© για τουλάχιστον 2 ½ ώρες με κλειστό καπάκι κ μισή ώρα ξεσκέπαστο για να χρωματίσει το κρέας μας.

TIPS: το κότσι είναι ένα εύκολο έδεσμα, φθηνό, εύγευστο με πολλές παραλλαγές. Μπορούμε να προσθέσουμε μπίρα, μέλι, μανιτάρι, χυμο πορτοκάλι κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ