Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κατεβαίνει στη ΔΕΘ το Σωματείο Εργαζομένων «Βαρβαρέσου»

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις του Σωματείου Εργαζομένων «Βαρβαρέσου», με σκοπό την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους και την πληρωμή των δεδουλεμένων του. Κάτι περισσότερο από τρεις μήνες πέρασαν από την ημέρα που το Σωματείο βρέθηκε στην Αθήνα και συζήτησε με την Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και τον Διοικητή του ΔΥΠΑ, οι οποίοι δεσμεύθυκαν για κάποιες ενέργειες.

Αφού το Σωματείο δεν βλέπει να τηρήθηκαν οι υποσχέσεις, συνεχίζει τις δράσεις, αυτή τη φορά παίρνοντας μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο Σωματείων και Φορέων που θα λάβει χώρα στα εγκαίνια της ΔΕΘ, στις 7 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά:

«Πρίν 3,5 μήνες το σωματείο μας με μαζική κάθοδο στην Αθήνα, συναντήθηκε με την Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και τον Διοικητή του ΔΥΠΑ.

Στην συνάντηση μας ανακοίνωσαν για όλους τους απολυμένους-άνεργους τα εξής:

  • Θα καταβληθεί άμεσα 1000€ επίδομα και στην πορεία σταδιακά επιπλέον 3000€.
  • Θα προσληφθούν σε δημόσιες υπηρεσίες όσοι είναι πάνω απο 54 χρονών μέχρι τη συνταξιοδότησή τους και όσοι είναι κάτω των 54 θα ενταχθούν σε προγράμματα εργασίας-εμπειρίας για 3 χρόνια (2+1).
  • Θα εξυπηρετηθούν άμεσα από τον ΔΥΠΑ οι απολυμένοι που με αποκλειστική ευθύνη της εργοδοσίας δεν τους δόθηκε καταγγελία σύμβασης εργασίας και στερούνται το δικαίωμα στα ψίχουλα του ταμείου ανεργίας.

Μέτρα που ανακουφίζουν τους απολυμένους, είναι αποτέλεσμα των αγώνων που δίνουμε χρόνια τώρα με την συμπαράσταση του λαού, σωματείων απ’ όλη την Ελλάδα, του Εργατικού κέντρου και της Ομοσπονδίας μας, με μοναδικό κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζομένων. Έτσι κατακτήσαμε να δοθούν ξύλα στους απολυμένους από το Δημοτικό δάσος

Σίγουρα δε λύνουν τα σοβαρά προβλήματα των απολυμένων-ανέργων, όπως η καταβολή από την εργοδοσία δεδουλευμένων κι αποζημιώσεων που ξεπερνούν τα 7 εκ. Ευρώ, η σταθερή δουλειά κλπ, αποτελούν όμως μέτρα προστασίας.

Εδώ και 3,5 μήνες παρά τις προσπάθειές μας δεν απαντούν, ούτε υλοποιούν αυτά που οι ίδιοι πρότειναν στο Υπουργείο.

Στις 2 Σεπτέμβρη με απόφαση της κυβέρνησης εξαιρούν από το επίδομα των 1000€ όσους απολυμένους δουλεύουν εποχικά μετά την απόλυσή τους και μέχρι την έκδοση του ΦΕΚ.

Αποτελεί πρόκληση η απόφασή τους, τιμωρεί απολυμένους που φρόντισαν να πάνε ένα πιάτο φαΐ στο σπίτι προσωρινά και δεν αναφέρουν τίποτα για το σύνολο των δεσμεύσεών τους.

Χρόνια απλήρωτοι από την επιχείρηση “Βαρβαρέσος”, άπειρες επιδοτήσεις-χρηματοδοτήσεις στην επιχείρηση με κλεμμένα λεφτά από τον ιδρώτα όλων των εργαζομένων της χώρας μας και σήμερα η κυβέρνηση δεν υλοποιεί τις υποσχέσεις της, μας βάζει στο “Ζύγι κόστους”

Δεν θα το επιτρέψουμε

Εμείς δε ζητήσαμε ελεημοσύνη, ούτε ζητήσαμε επιδόματα φτώχειας, δώσαμε την μάχη να μας πληρώσει η εργοδοσία, να υπογραφεί ΣΣΕ με αυξήσεις, να προστατευτούν νέοι κυρίως εργαζόμενοι, μωρομάνες κλπ. Το είπαμε καθαρά:

Θέλουμε ανοιχτά εργοστάσια, θέλουμε δουλειά με δικαιώματα, θέλουμε να μείνουμε στον τόπο μας εμείς και τα παιδιά μας.

Απαιτήσαμε την ουσιαστική προστασία των ανέργων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα με ψηλά το κεφάλι, απαιτούμε από την κυβέρνηση, το Υπουργείο Εργασίας να υλοποιήσει άμεσα το σύνολο των δεσμεύσεών τους.

Δίνουμε την πρώτη απάντηση στο συλλαλητήριο το Σάββατο 7/9 στη ΔΕΘ με μαζική κάθοδο. Οργανώνουμε νέες κινητοποιήσεις-παραστάσεις, ζητήσαμε νέα συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας.

Στην προκλητική απόφαση της κυβέρνησης απαντάμε με αποφασιστικό αγώνα».


1 σχόλιο:

  1. Ωχ βλέπω να ματαιώνει ο Μητσοτάκης την επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ