Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Καρέ-καρέ η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στην Hμαθία - 50 φωτογραφίες

Συναντήθηκε με τον Mητροπολίτη Βέροιας
Το μεσημέρι της Κυριακής, 22 Σεπτεμβρίου, η Α.Ε. η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου επισκέφτηκε το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στο όρος Βέρμιο.

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου έγινε δεκτή από τον Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής και Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αρχιμ. Αθηναγόρα Μπίρδα, τον πρόεδρο του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» κ. Γεώργιο Τανιμανίδη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και από τοπικούς πολιτικούς και στρατιωτικούς άρχοντες.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων και ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Γεώργιος Τανιμανίδης ξενάγησαν την Πρόεδρο στο σημαντικότερο θρησκευτικό κέντρο του Ποντιακού Ελληνισμού στην Ελλάδα, στους χώρους του Ιερού Προσκυνήματος της Κυράς του Πόντου.

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αφού προσκύνησε την Θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά, τόνισε τη σημασία του Ιερού Προσκυνήματος ως κέντρου θρησκευτικής και πολιτιστικής ταυτότητας για τους Ποντίους και ως σημείο αναφοράς για τον σύγχρονο ελληνισμό, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη για ενότητα και αλληλεγγύη.

Τέλος, τόσο ο Ποιμενάρχης μας κ. Παντελεήμων, όσο και ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Γεώργιος Τανιμανίδης, προσέφεραν στην πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ενθύμια και αναμνηστικά, ευχόμενοι η Παναγία Σουμελιώτισσα να την ευλογεί και να την προστατεύει.

Δείτε φωτογραφίες:


















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ