Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ιός Δυτικού Νείλου: 180 τα κρούσματα στην Ελλάδα - 27 θάνατοι, 9 ασθενείς σε ΜΕΘ

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου 2024, έχουν καταγραφεί συνολικά 180 εγχώρια κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα. Από αυτά
  1. 132 κρούσματα παρουσίασαν σοβαρές εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ), όπως εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα ή οξεία χαλαρή παράλυση.
  2. 48 κρούσματα εμφάνισαν ήπιες ή και καθόλου εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.
Νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας (11-18 Σεπτεμβρίου 2024), διαγνώστηκαν και δηλώθηκαν 18 νέα εγχώρια κρούσματα, με τις περιπτώσεις να συνεχίζουν να παρακολουθούνται από τις υγειονομικές αρχές.

Ιός Δυτικού Νείλου: Εισαγόμενα κρούσματα

Επιπλέον, έχουν καταγραφεί τέσσερα εισαγόμενα κρούσματα σε ασθενείς που εκτέθηκαν στον ιό κατά τη διάρκεια ταξιδιών τους στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στην Αλβανία (3 κρούσματα) και στην Αυστρία (1 κρούσμα). Τα εισαγόμενα κρούσματα δεν περιλαμβάνονται στην ανάλυση των εγχώριων περιστατικών. Υπάρχουν ακόμα δύο περιπτώσεις που βρίσκονται υπό διερεύνηση για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για εισαγόμενα ή εγχώρια κρούσματα.

Θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Δυστυχώς, από την αρχή της περιόδου, 27 θάνατοι έχουν καταγραφεί σε ασθενείς ηλικίας άνω των 60 ετών, με τη διάμεση ηλικία των θανόντων να είναι τα 80 έτη (εύρος ηλικιών: 61 έως 93 έτη). Ένας επιπλέον θάνατος αποδόθηκε σε άλλο σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν συμπεριλαμβάνεται στον συνολικό αριθμό των θανάτων από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, αυτή τη στιγμή 9 ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

1 σχόλιο:

  1. Ευτυχως εκαναν ψεκασμους ..κατα περιεργο τροπο ομως τα κουνουπια ζουν και τσιμπανε χωρις "ντροπη" και φοβο του ειδικου σκευασματος...Λετε να καλυπτουν απλως την δαπανη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ