Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Γιατί πρέπει να πλένουμε τις κάλτσες γυρισμένες ανάποδα;

Μπορεί να φαίνεται ότι το εξωτερικό μέρος των καλτσών είναι το πιο βρώμικο, κυρίως γιατί περιφέρεστε πολλές φορές με αυτές συσσωρεύοντας ψίχουλα, ακάρεα σκόνης, βακτήρια και άλλα. Ωστόσο, το εσωτερικό των κάλτσων είναι εξίσου αηδιαστικό, αν όχι περισσότερο, χάρη στους 250.000 ιδρωτοποιούς αδένες που έχουμε στα πόδια – συν όλα τα κύτταρα του δέρματος που αποβάλλουν τα πόδια σας κάθε μέρα!

Η υγρασία από τον ιδρώτα μπορεί να βοηθήσει τα βακτήρια και τους μύκητες να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν στις κάλτσες σας – πράγμα που ενδεχομένως να οδηγήσει όχι μόνο σε δύσοσμα πόδια, αλλά και σε πόδι του αθλητή και άλλες κοινές παθήσεις των ποδιών.

Οι ειδικοί στον καθαρισμό λοιπόν, συμβουλεύουν, να γυρίζετε τις κάλτσες το μέσα έξω πριν τις βάλετε στο πλυντήριο, δεδομένου ότι η μέσα πλευρά είναι αυτή που αγγίζει το δέρμα σας όλη την ημέρα και συγκρατεί την περισσότερη οσμή (καθώς και όλα αυτά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος).

Το να γυρίζετε τις κάλτσες από την ανάποδη κατά την πλύση θα διασφαλίσει ότι το απορρυπαντικό και η ανάδευση θα χτυπήσουν περισσότερο τα πιο δύσοσμα σημεία της κάλτσας και θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση των βακτηρίων που προκαλούν οσμές και συγκέντρωση επικίνδυνων μικροβίων.

Επιπρόσθετα, θα βοηθήσει στη μείωση της τριβής στο εξωτερικό του υφάσματος (το οποίο είναι αυτό που φαίνεται), βοηθώντας στη διατήρηση τυχόν σχεδίων ή χρωμάτων. Έτσι οι κάλτσες διατηρούνται σαν καινούργιες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Εάν οι κάλτσες σας είναι ιδιαίτερα βρώμικες, μπορείτε να τις βυθίσετε σε ένα απαλό απορρυπαντικό που θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των επίμονων λεκέδων και μυρωδιών.

Αν θέλετε πραγματικά να μειώσετε τον αριθμό των βακτηρίων στις κάλτσες, στεγνώστε φυσικά στον ήλιο και όχι στο στεγνωτήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ