Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έρχεται νέος νόμος για το κάπνισμα στους εξωτερικούς χώρους;

Η Κομισιόν προτείνει αυστηρότερους κανόνες για τον έλεγχο όλων των καπνικών μέσων και δίνει 96 εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχουν χώρες που απαγορεύουν το κάπνισμα σε ανοιχτούς χώρους, όταν υπάρχει από πάνω στέγαστρο -του όποιου υλικού. Για παράδειγμα, οι ΗΠΑ. Στην Κορέα υπάρχουν πινακίδες που ενημερώνουν πού επιτρέπεται -όχι πού απαγορεύεται. Έχουν αποκλειστεί οι βεράντες εστιατορίων και μπαρ.

Στην Ευρώπη κάθε χώρα κάνει ό,τι κρίνει, με πολλές να έχουν απαγορεύσεις σε ανοιχτούς χώρους που είναι κοντά στα σχολεία, σε παιδικές χαρές, ζωολογικούς κήπους και όπου αλλού υπάρχουν παιδιά.

Ανάλογα με την πολιτική θέληση, επιβάλλονται και σχετικές απαγορεύσεις ώστε να μειωθούν οι καπνιστές και οι παθητικοί καπνιστές, καθώς το κάπνισμα είναι παράγοντας κινδύνου για την συντριπτική πλειοψηφία προβλημάτων υγείας που σκοτώνουν.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την υγεία που μπορεί να αποφευχθεί. Κάθε χρόνο σκοτώνει περί τους 700.000 ανθρώπους.

Ενώ λοιπόν, όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν αντικαπνιστικούς νόμους και ακριβές τιμές για όλα τα καπνικά προϊόντα, λίγες έχουν προβεί σε σχετική απαγόρευση σε εξωτερικούς χώρους επιχειρήσεων εστίασης. Ακόμα θυμούνται όλοι τι έγινε μετά την απαγόρευση του καπνίσματος στους εσωτερικούς χώρους, με πολλές επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτο. Η Κομισιόν ωστόσο, έχει ένα όραμα και στο πλαίσιο αυτού στο εξής θα δυσκολεύεσαι να καπνίσεις όπου και αν είσαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ