Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έρχεται η 88η ΔΕΘ με εκατοντάδες εκθέτες και 120 εκδηλώσεις - Τιμώμενη χώρα η Γερμανία

Με πάνω από 1.500 εκθέτες, 120 παράλληλες εκδηλώσεις και τιμώμενη χώρα τη Γερμανία, ανοίγει τις πύλες της η 88η ΔΕΘ το ερχόμενο Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου μετατρέποντας την πόλη σε επίκεντρο της Βόρειας Ελλάδας και της Ευρώπης.

«Για μία ακόμη χρόνια είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε εκθέτες και επισκέπτες σε μία πολύπλευρη διοργάνωση η οποία έχει ταυτιστεί στην συνείδηση όλων με την έναρξη του φθινοπώρου. Ιδιαίτερα τιμητική για εμάς και πολύ σημαντική είναι η συμμετοχή της Γερμανίας ως τιμώμενη χώρα με 135 επιχειρήσεις που αναπτύσσονται με μεγάλη δυναμική σε 6000 τμ επιδεικνύοντας μερικά από τα γνωστά επιχειρηματικά τους ονόματα», δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος της ΔΕΘ Helexpo, Τάσος Τζήκας.

Η Γερμανία «φλέρταρε» με τη ΔΕΘ ως τιμώμενη χώρα από το 2020, όμως ο κορονοϊός ανέτρεψε τα σχέδια των υπευθύνων, πρόσθεσε από πλευράς του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ, Κυριάκος Ποζρικίδης.

Αξίζει να σημειωθεί πως από πλευρά της τιμώμενης χώρας επικεφαλής της γερμανικής αποστολής θα είναι ο αντικαγκελάριος της γερμανικής κυβέρνησης Ρόμπερτ Χάμπεκ ενώ στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί και ο υπουργός τροφίμων και Γεωργίας.

Ο κ. Ποζρικίδης, ανέφερε επίσης ότι η έκθεση θα έχει περισσότερους από 1.500 εκθέτες, σε μια έκταση 32.000 τμ εσωτερικού χώρου, ενώ παράλληλα θα «τρέξουν» 120 εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες και τα ενδιαφέροντα.

Ως «μηχανή εξέλιξης» χαρακτήρισε από πλευρά του τη συμμετοχή της Βορείου Ελλάδος ο υφυπουργός Εσωτερικών, τομέα Μακεδονίας – Θράκης, Κώστας Γκιουλέκας. Αναφερόμενος δε στην πόλη είπε πως πρέπει «να δώσουμε στη Θεσσαλονίκη τη θέση που της αξίζει και που προηγούμενες διοικήσεις της την αφαίρεσαν».

Τον λόγο πήρε ο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο οποίος τόνισε ότι «η ΔΕΘ είναι ιστορικό αποτύπωμα όλης της Θεσσαλονίκης και πρέπει να την προστατέψουμε και να την αναπτύξουμε στο μέλλον».

Αναφέρθηκε επίσης στην άψογη συνεργασία του με τον πρόεδρο της ΔΕΘ και τη σημασία να διατηρηθεί αυτός ο θεσμός σε υψηλό επίπεδο.

Πόσο θα στοιχίζει η είσοδος

Οι τιμές όπως αναφέρθηκε θα παραμείνουν ίδιες για να είναι η Διεθνής Έκθεση προσεγγίσιμη από όλους.

Η είσοδος ανέρχεται στα 8€ το άτομο, ενώ υπάρχει και το πακέτο των 25€ για τις τετραμελής οικογένειες.

Στα 5€ το άτομο ανέρχεται το εισιτήριο για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, ενώ η είσοδος για τα άτομα με αναπηρία είναι δωρεάν.

Οι πολυαναμενόμενες συναυλίες

Κάθε βράδυ στη σκηνή στο Τόξο ΧΑΝΘ, στις 21:30, οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν τις συναυλίες δωρεάν, μόνο με το εισιτήριο εισόδου στην έκθεση.

Την αρχή κάνει την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου ένα συγκρότημα που έχει συντροφεύσει όλα μας τα πάρτι, οι Gipsy Kings featuring Nicolas Reyes, ενώ τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου ανεβαίνει στη σκηνή της 88ης ΔΕΘ μια δημοφιλής γερμανική μπάντα, οι Bananafishbones, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Γερμανίας ως Τιμώμενης Χώρας, συνοδευόμενη από τους DJ «The Micronaut» και Kiki Botonaki.

Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου έρχεται ο αγαπημένος ερμηνευτής Νίκος Πορτοκάλογλου, συνοδευόμενος από τους Βίκυ Καρατζόγλου και Βύρωνα Τσουράπη, ενώ την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου παίρνουν τη σκυτάλη δύο ιδιαίτερα δημοφιλείς τραγουδίστριες, η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου ο Γιώργος Κακοσαίος και η Χριστίνα Σάλτη αναμένεται να βάλουν… φωτιά στο stage, ενώ την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου η μελωδική φωνή του Γιώργου Σαμπάνη, που θα συνοδεύεται από την KLAVDIA, θα ταξιδέψει το κοινό.

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου η Μαρίνα Σάττι, που με επιτυχία εκπροσώπησε την Ελλάδα στην τελευταία Eurovision, ανεβαίνει στη σκηνή και ρίχνει το… Ζάρι της, ενώ το πρόγραμμα των Music Events ολοκληρώνεται την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου με την Πάολα και την ασύγκριτη λαϊκή φωνή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ