Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας στον Μητσοτάκη: «Ο ευαίσθητος Πρωθυπουργός»

Προσωπική πολιτική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας. Η αξιωματική αντιπολίτευση βάζει στο στόχαστρό της, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον κατηγορεί ευθέως για ψέματα, λάθη και παραλείψεις. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Η ευαισθησία του Πρωθυπουργού ξεκινά και τελειώνει μόνο όταν στην επιφάνεια έρχεται η κριτική στους δημόσιους διαγωνισμούς και στο μοίρασμα δισεκατομμυρίων μεταξύ λίγων και ισχυρών.

➔ Ο διαγωνισμός, με μόνο έναν συμμετέχοντα, “συνομιλητή” του ίδιου του πρωθυπουργού, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας κυβέρνησης που επιλέγει να εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος και της διαφάνειας;

➔ Η σπουδή της Νέας Δημοκρατίας να εξουδετερώσει κάθε φωνή που τολμά να αμφισβητήσει την αδιαφάνεια, όπως έπραξε με τον κ. Σαλμά, αποκαλύπτει την πραγματική της πρόθεση: να συγκαλύψει μια σειρά από κακές πρακτικές στη διαχείριση των δημόσιων συμβάσεων, πρακτικές που εντόπισε και η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων.

➔ Από την πανδημία ακόμη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταφεύγει συστηματικά σε απευθείας αναθέσεις, με τις οποίες το 50% των δημοσίων συμβάσεων και το 75% του συνολικού ποσού πλέον κατευθύνεται χωρίς κανέναν ουσιαστικό έλεγχο.

➔ Δεν είναι η πρώτη φορά που το αόρατο χέρι της κυβέρνησης επιχειρεί να ρυθμίσει τους δημόσιους διαγωνισμούς με τρόπο φωτογραφικό, οδηγώντας σε μια εικόνα περιορισμένου ανταγωνισμού και εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων.

➔ ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που αποδεδειγμένα έχει πει ψέματα για τα υλικά που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία στο έγκλημα των Τεμπών, αφού είχε χαρακτηρίσει ως «θεωρία συνωμοσίας» την ύπαρξη εύφλεκτων υλικών, ενώ η ίδια η έκθεση του Γενικού Χημείου του Κράτους είχε βεβαιώσει πως υπήρχαν τέτοιου είδους υλικά.

➔ Ο κ. Μητσοτάκης, επίσης, είχε χαρακτηρίσει ως «υπηρεσιακή απόφαση» το διαβόητο «μπάζωμα» των Τεμπών, την οποία ο ίδιος δεν γνώριζε, ενώ υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι επρόκειτο για εντολή που είχε δοθεί απευθείας από το γραφείο του πρωθυπουργού.

➔ Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και στην υπόθεση των υποκλοπών. Όπως είχε ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης αφήσει να διαρρεύσει, από τις πρώτες μέρες μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη, το Μέγαρο Μαξίμου δεν γνώριζε τίποτα. Ωστόσο, στο debate των πολιτικών αρχηγών πριν τις εθνικές εκλογές του 2023, ο ίδιος είχε παραδεχτεί πως οι υποκλοπές συνιστούν «σκάνδαλο» και πως ο ευρωβουλευτής και επικεφαλής του τρίτου κόμματος της Βουλής των Ελλήνων δεν έπρεπε να είχε τεθεί υπό παρακολούθηση.

Τα ψέματα και οι ανακολουθίες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης του δεν εξαντλούνται στα παραπάνω. Αμέτρητα είναι τα ψέματα που έχουν ακούσει οι πολίτες για την Υγεία, την Παιδεία, την ακρίβεια, τη φορολογία κ.ο.κ. Αν λοιπόν η Νέα Δημοκρατία διαγράφει όσους και όσες ψεύδονται, σύμφωνα πάντα με τον κ. Μαρινάκη, τότε πολύ σύντομα θα μείνει ακέφαλη.»

6 σχόλια:

  1. Έχει δυναμική ο σύριζα, στη Νότια Μακεδονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανακοίνωση από τους ανυπαρκτους.Τελειωσατε δεν το έχετε καταλάβει ακόμα?? Θα γίνετε πάλι κόμμα του 4 τις εκατό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγά σύντροφοι να μη σκίσετε κανένα καλσόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην κάνετε επιθέσεις σαν ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας ....άμα σας πάρουν χαμπάρι οι κεντρικοί , θα σας διαγράψουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι έγινε υπάρχει ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία ?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ