Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τσαβδαρίδης: Το Νοσοκομείο Νάουσας επανέρχεται στην κατηγορία Α'

Έπειτα από σημερινή (25 Σεπτεμβρίου) συνάντηση που είχε ο Βουλευτής ΝΔ Ημαθίας και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης στο Υπουργείο με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, όπου και του εξέθεσε τον βαθύ προβληματισμό του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Νάουσας, των ιατρών του, αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας για την απόφαση υποβάθμισης του Νοσοκομείου από την κατηγορία Α’ στην κατηγορία Β΄ των άγονων και προβληματικών περιοχών, ο Υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε ότι θα υπογράψει τη σχετική ΚΥΑ της επαναφοράς του Νοσοκομείου στην Κατηγορία Α’, εντός των επόμενων ολίγων ημερών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Τσαβδαρίδης του εξέθεσε αναλυτικά την εύλογη ανησυχία που προκάλεσε σε όλο τον τοπικό κοινωνικό ιστό η εν λόγω απόφαση απένταξης του ιδρύματος, το οποίο είχε ενταχθεί στην Κατηγορία Α’ με τον Ν. 4600/2019. Και αυτό γιατί ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποδυνάμωνε καίρια το Νοσοκομείο της Νάουσας και θα απομείωνε το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών του, καθώς θα συρρίκνωνε σημαντικά την πιθανότητα προσέλκυσης νέων ιατρών από το Νοσοκομείο της Νάουσας εξ αιτίας της έλλειψης ουσιαστικών οικονομικών και υπηρεσιακών κινήτρων, που συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία Α.

Εξάλλου, όπως τόνισε ο Βουλευτής Ημαθίας στον Υπουργό, αποτελεί παράδοξο αλλά και άδικο να μην εντάσσεται το νοσοκομείο της Νάουσας σε αυτή την κατηγορία, όχι μόνο γιατί εντάσσονται στην ίδια κατηγορία, νοσοκομεία όμορων περιοχών, όπως τα Γιαννιτσά, η Έδεσσα, η Κοζάνη και η Αριδαία αλλά και γιατί το νοσοκομείο της Νάουσας, έχει μία παραγωγικότητα διαρκώς αυξανόμενη, πλησιάζοντας αυτή τριτοβάθμιων νοσοκομείων, τόσο σε αριθμό χειρουργείων όσο και σε επίπεδο βαρύτητας αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ