Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έλιωσαν και τα τσιμέντα στους Γεωργιανούς με το «μουχαπέτ'» στην μνήμη του Τσάρτιλου

Συγκίνηση και περηφάνια, όταν πήραν το μικρόφωνο τρία νεαρά κορίτσια και τραγούδησαν ποντιακά!

Ένα συγκλονιστικό «παρακάθ'», με την συμμετοχή πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον «Τσάρτιλο» στους Γεωργιανούς. 


Στο καφενείο του που για πολλά χρόνια ήταν και το «Ιεροδιδασκαλείο» διοργανώθηκε μια εκπληκτική εκδήλωση με την υποστήριξη της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας και της Τοπικής Κοινότητας. Στο τραγούδι ήταν ο Βαγγέλης Ιντζεβιδης και ο Γιάννης Κουρτιδης, στην λύρα ο Βασίλης Στεφανίδης και στο νταούλι ο Ανδρέας Νικηφορίδης.


Ειδικά την στιγμή που το μικρόφωνο πήγε στα τρία νεαρά κορίτσια που ενώ χόρευαν ερμήνευαν ταυτόχρονα ποντιακά άσματα, ο νους όλων πήγε στον αείμνηστο καλλιτέχνη που σίγουρα θα είδε τα... «παιδιά» του από εκεί ψηλά και θα τα καμάρωνε.

Δείτε το video που ανήρτησε ο Χαράλαμπος Καπουρτίδης:



3 σχόλια:

  1. Οι πόντιοι οι πιο καλοί άνθρωποι στον πλανήτη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τιμητική η εκδήλωση στην μνήμη του ΤΣΑΡΤΙΛΟΥ.
    Τον άνθρωπο της προσφοράς πρέπει να τον Τόμας εν ζωή..Χρόνια ζητούσα πρότεινα στις Διοίκησης του Δήμου από το 2010 και μετά να οργανώσουν εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς στην Ποντιακή παράδοση και πολιτισμό,για τον ΤΣΑΡΤΙΛΟΥ και τον ΑΡΧΙΜΕΙΔΗ,αλλά γράμμα σταλμένο στον Θεό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 5,34 κόψε κάτι μην τρελαθουμε κιόλας ,ολοι έχουμε ελαττώματα το έγραψα ευγενικά,ο ίδιος ο τσαρτιλος Γιώργος στο όνομα ήταν Ανθρωπος με Α κεφαλαίο.και μην το γράψεις ξανά 5,34 η το πεις παραπέρα,θα γίνεις ρεζίλι άντε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ