Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η έκθεση «Εικαστικά μονοπάτια» του Χρήστου Κωστελίδη εγκαινιάστηκε στη Στέγη


Η ατομική έκθεση του Χρήστου Κωστελίδη «Εικαστικά Μονοπάτια» εγκαινιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου 2024 στο φουαγιές της Αντωνιάδειου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Στην έκθεση φιλοξενείται ένα μέρος το έργου του Ναουσαίου καλλιτέχνη (με καταγωγή από τον Κοπανό), περίπου 90 έργα, πίνακες, κορνίζες και κλειδοθήκες και πρόκειται για μια πλούσια συλλογή που καλύπτει ποικίλες θεματολογίες και τεχνοτροπίες. Για όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν περισσότερα έργα του, τα υπόλοιπα είναι διαθέσιμα μέσω της ιστοσελίδας του, καθιστώντας τη δουλειά του προσβάσιμη σε ευρύτερο κοινό.


Κατά την διάρκεια των εγκαινίων, πέρα από την ιδιότητά του ως ζωγράφου, παρουσιάστηκε και η ιδιότητά του ως λογοτέχνη, καθώς και η συμετοχή του στην ποιητική συλλογή 12 Ναουσαίων λογοτεχνών «Ρόδα και Άκανθοι».


Ο κ. Κωστελίδης αναφέρθηκε με την ενασχόλησή του με τη ζωγραφική από μικρή ηλικία, με το έργο του να πολλαπλασιάζεται όπως είπε μετά την συνταξιοδότησή του (ο κ. Κωστελίδης είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός), λέγοντας παράλληλα πως αυτές οι μοναχικές ώρες της ζωγραφικής τον γεμίζουν και του δίνουν μια ευκαιρία να αφουγκραστεί τον εαυτό του.


Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Κώστας Ρίζος, χαρακτηρίζοντας τον καλλιτέχνη, ως έναν άνθρωπο με ιδιαίτερες ευαισθησίες, κάτι που όπως είπε, φαίνεται και μέσω του έργου του αλλά και μέσω του χαρακτήρα του.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Οκτωβρίου και θα είναι επισκέψιμη από τις 6:00 μ.μ. μέχρι τις 9:00 το βράδυ, με όλα τα έργα να διατίθενται προς πώληση.

Δείτε φωτογραφίες:

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ