Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δημάκου και Παπαχατζή μίλησαν στην ΕΡΤ - Για όσα συγκλονιστικά έζησαν στην Μαγαδασκάρη

«Θυμηθήκαμε, γιατί γίναμε γιατροί - Το ταξίδι μας στιγμάτισε, γίναμε μάρτυρες ενός σύγχρονου θαύματος, ο δεσπότης εκεί καθημερινά σώζει ζωές»

Μια εθελοντική ομάδα παιδιάτρων, μελών της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος, ταξίδεψε τον Αύγουστο στη Νότια Μαδαγασκάρη, σε ανθρωπιστική αποστολή, σε συνεργασία με την Επισκοπή Τολιάρας και Ν. Μαδαγασκάρης του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας.

Στην ομάδα συμμετείχαν και δύο παιδίατροι από τη Βέροια, η Αγγελική Δημάκου και η Σταυρούλα Παπαχατζή, οι οποίες μίλησαν στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» για την πολύ ιδιαίτερη αυτή εμπειρία τους.

«Το ταξίδι μας στιγμάτισε τις ζωές όλων. Βιώσαμε ένα πολιτισμικό σοκ τις πρώτες 2-3 ημέρες αλλά αυτό, που μας συνεπήρε ήταν ότι γίναμε αυτόπτες μάρτυρες ενός σύγχρονου θαύματος. Ο δεσπότης μας εκεί ζώσει καθημερινά ανθρώπινες ζωές», ανέφερε μεταξύ άλλων η Σταυρούλα Παπαχατζή.

Από την πλευρά της η Αγγελική Δημάκου σχετικά με το πώς αντέχει κανείς ψυχολογικά όλες αυτές τις εικόνες τόνισε: «Η στιγμή, που λυγίσαμε ήταν όταν επισκεφθήκαμε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Τολιάρας, μίας πόλης 120.000 κατοίκων, της οποίας η παιδιατρική κλινική έχει καταστραφεί από κυκλώνα. Εκεί πραγματικά λυγίσαμε. Οι ασθενείς πληρώνουν τα πάντα και οι συνθήκες είναι άθλιες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ