Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Αλλάζουν χέρια» ιδιωτικά δάση σε Ημαθία και Πιερία

Μπαράζ επενδύσεων σε δασικές εκτάσεις που ανήκουν σε ιδιώτες, βρίσκονται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες στο ορεινά της Ημαθίας και της Πιερίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του veriotis.gr τουλάχιστον τρία δάση έχουν πουληθεί από τους ιστορικούς ιδιοκτήτες τους σε νέες ιδιωτικές εταιρείες. 

Με βασικό αντικείμενο την εκμετάλλευση της ξυλείας, αλλά και αναλαμβάνοντας όλες τις εκ του Νόμου υποχρεώσεις για την προστασία των οικοσυστημάτων, όπως η δαφύλαξη και η πυροπροστασία, οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν ήδη προσλάβει δασοφύλακες που περιπολούν στις αχανείς δασικές εκτάσεις.

Το ενδιαφέρον, όμως, της υπόθεσης δεν βρίσκεται στην εκμετάλλευση της ξυλείας – η οποία βέβαια είναι σημαντική αγορά, αλλά… στο κάδρο εισέρχεται η παγκόσμια «φρενίτιδα» για περιβαλλοντικά ουδέτερη επιχειρηματικότητα. 

Αυτή η νέα πρακτική οδηγεί τις μεγάλες εταιρείες σε επενδύσεις με… περιβαλλοντικό πρόσημο, ώστε να αντισταθμίσουν ρύπους που τους χρεώνονται στα σχετικά «χρηματιστήρια». 

Ήδη σε όλη την Ευρώπη και όλο τον κόσμο τέτοιες εξαγορές ή αγορές "δικαιωμάτων" είναι πολύ σύνηθης, φαίνεται πλέον ότι υιοθετείται και στην Ελλάδα, σε πρώτη φάση από τον εφοπλιστικό κλάδο.

1 σχόλιο:

  1. Κάποιο λακο έχει η φάβα. Ας προσέξουν όσοι πωλούν. Για κάποιο λόγο γίνονται αυτές οι αγορές. Μήπως κάποια στιγμή μετανοιωσουν για αυτή την πώληση.
    ΠΡΟΣΟΧΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ