Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τι σημαίνει ο σηκωμένος υαλοκαθαριστήρας στο αυτοκίνητο

Ένας σηκωμένος υαλοκαθαριστήρας μπορεί να σημαίνει ότι το αυτοκίνητο έχει μπει στο «μάτι» μιας συμμορίας και επομένως δεν πρέπει να αγνοηθεί.

Συνεχίζονται οι κλοπές αυτοκινήτων, με πολλούς ιδιοκτήτες να ξυπνούν ένα πρωί και να βλέπουν γεμάτοι απογοήτευση ότι η περιουσία τους έχει κάνει «φτερά».

Οι κλοπές αυτοκινήτων γνωρίζουν μεγάλη έξαρση στην Ελλάδα, αλλά όχι μόνο. Με τον φόβο ότι το ΙΧ τους θα γίνει στόχος συμμορίων ζουν -μεταξύ άλλων- οι οδηγοί στην Ισπανία, όπου πριν από λίγους μήνες οι αστυνομικές αρχές έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, σύμφωνα με δημοσιεύματα ισπανικών ΜΜΕ.

Ειδικότερα, οι ισπανικές αρχές προειδοποίησαν τους οδηγούς για ένα «σημάδι» που εφόσον το δουν δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το αγνοήσουν, μιας και αυτό ίσως σημαίνει ότι το αυτοκίνητό τους έχει μπει στο μάτι μιας συμμορίας. Πρόκειται για τον σηκωμένο υαλοκαθαριστήρα.

Πολλές φορές, λοιπόν, οι κλέφτες σηκώνουν τον υαλοκαθαριστήρα του αυτοκινήτου που ορέγονται, και αν αυτός παραμένει όρθιος για μέρες τότε λαμβάνουν το μήνυμα ότι το εν λόγω ΙΧ δεν χρησιμοποιείται συχνά από τον ιδιοκτήτη του. Αντιθέτως, αν τις επόμενες ημέρες ο υαλοκαθαριστήρας κατέβει, τότε μάλλον σημαίνει ότι το συγκεκριμένο ΙΧ χρησιμοποιείται συχνά από τον κάτοχό του και επομένως η κλοπή του καθίσταται δύσκολη.

Να σημειώσουμε εδώ ότι, όπως έχουμε γράψει, στην Ελλάδα ο σηκωμένος υαλοκαθαριστήρας ίσως αποτελεί ένα μήνυμα προς τον ιδιοκτήτη του ΙΧ ότι έχει αφήσει το αυτοκίνητό του σε θέση όπου η στάθμευση απαγορεύεται -Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ο ισπανικός Τύπος, επίσης, αναφέρει ότι σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, οι οδηγοί καλό είναι να αποφεύγουν τις κουκούλες αυτοκινήτων. Αυτές μολονότι προστατεύουν το όχημα από τις καιρικές συνθήκες, όπως και από τη βρωμιά, ενδέχεται να λειτουργήσουν ως σημάδι ότι το ο ιδιοκτήτης του απουσιάζει, και επομένως να… κινητοποιήσουν τους κλέφτες.

Τέλος, οι συμμορίες πολλές φορές «μαρκάρουν» το ΙΧ που τους ενδιαφέρει, τοποθετώντας μια… χαρτοπετσέτα στα χερούλια των θυρών του αυτοκινήτου -Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Εφόσον η χαρτοπετσέτα παραμείνει για μεγάλο διάστημα πάνω στο χερούλι, γνωρίζουν ότι μάλλον το αυτοκίνητο δεν χρησιμοποιείται συχνά από τον ιδιοκτήτη του και ως εκ τούτου αποτελεί εύκολο θήραμα.

Πηγή

2 σχόλια:

  1. Εγώ μια φορά έπλυνα το αμάξι και τον ξέχασα σηκωμένο και μετα νόμιζα θα μου το κλέψουν και καθε βράδυ οποίος περνούσε τον εδερνα επί ένα μήνα μέχρι που το ξανά έπλυνα και θυμήθηκα ότι τον άφησα εγω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι συμμοριες μονο κλοπες κανουν. Δεν δουλευουν. Ισως οι γειτονες εντοπισουν κατι τα ξημερωματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ