Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο δρόμος της Καστοριάς με τα κόκκινα φθινοπωρινά φύλλα

Η Κλεισούρα, μια μικρή αλλά ιστορικά πλούσια κωμόπολη της Καστοριάς, βρίσκεται φωλιασμένη στους πρόποδες του όρους Μουρίκι, σε υψόμετρο 1.150 μέτρων. Παρά τη μικρή της σημερινή πληθυσμιακή δύναμη, παραμένει ένα μέρος με βαρύ ιστορικό αποτύπωμα, γνωστό για τη σημαντική συνεισφορά του στον βλάχικο ελληνισμό.

Η ορεινή τοποθεσία της Κλεισούρας, 34 χιλιόμετρα ανατολικά της Καστοριάς, προσφέρει απαράμιλλες φυσικές ομορφιές και μαγευτική θέα. Η περιοχή είναι πλούσια σε βλάστηση και τα γραφικά της μονοπάτια προσκαλούν τον επισκέπτη σε περιπάτους μέσα στη φύση. Τα στενά της Κλεισούρας ήταν ιστορικά σημαντικά, καθώς αποτέλεσαν στρατηγικό πέρασμα για αιώνες. Εκεί θα βρείτε και δρομάκια στο δάσος γεμάτα με κόκκινα φύλλα από τα δέντρα!

Περπατώντας στα σοκάκια της, μπορεί κανείς να νιώσει τη γοητεία του παρελθόντος και να ανακαλύψει τα μνημεία που μαρτυρούν την ακμή της. Το τοπικό μοναστήρι της Παναγίας της Κλεισούρας είναι ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά κέντρα της περιοχής, προσφέροντας ηρεμία και πνευματική ανάταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ