Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο Μπαρτζώκας ζητά να απαλλαγούν παιδιά με αναπηρία εφ' όρου ζωής από την ανάγκη επανέγκρισης θεραπειών του ΕΟΠΥΥ

Ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. Της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ημαθίας, Τάσος Μπαρτζώκας υπέβαλε σήμερα κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με τις θεραπείες των παιδιών με αναπηρία.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο Βουλευτής, γονείς παιδιών και εφήβων με υψηλού βαθμού αναπηρία, η οποία έχει χαρακτηρισθεί ως “εφ' όρου ζωής” με απόφαση του ΚΕΠΑ, εξακολουθούν να υποβάλλουν σε εξαμηνιαία ή ετήσια βάση τα δικαιολογητικά τους στην πλατφόρμα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προκειμένου να εγκρίνονται οι ειδικές θεραπείες των παιδιών τους και ειδικότερα, οι λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, και ψυχοθεραπείες.

Ωστόσο, η τακτική διαδικασία έγκρισης των θεραπειών ενέχει πολλές φορές ταλαιπωρία, δυσκολία και οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειες με παιδιά και εφήβους ΑμεΑ, καθώς εάν δεν εγκριθεί η αίτησή τους, οφείλουν να την υποβάλουν εξαρχής, και μάλιστα τελικώς να επωμίζονται πλήρως το έξοδο για τις θεραπείες για τους μήνες που έμειναν ακάλυπτοι.

Έτσι, ο Τάσος Μπαρτζώκας ζητά από τον Υπουργό Υγείας, να εξετάσει το ενδεχόμενο παιδιά με αναπηρία «εφ όρου ζωής», να απαλλαγούν πλήρως από την διαδικασία τακτικής έγκρισης των θεραπειών τους ή έστω να ορίζεται ένα αρκετά μεγαλύτερο διάστημα επανάληψης της έγκρισης, για παράδειγμα 3 ή 5 έτη, αναλόγως με τη μορφή της πάθησης.

Όπως τόνισε ο Τάσος Μπαρτζώκας, η μείωση των γραφειοκρατικών εμποδίων για γονείς και οικογένειες με παιδιά ΑμεΑ δεν είναι απλώς υποχρέωσή μας ως Πολιτείας, αλλά συνιστά ηθική επιταγή και κοινωνική αναγκαιότητα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ