Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Απο την Αριδαία, στον ΠΑΟΚ, στην ΑΕΚ και στην κορυφή του Ελληνικού Ποδοσφαίρου

Σκόραρε 71 γκολ στην Α' Εθνική
Μία από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες του ελληνικού ποδοσφαίρου στη δεκαετία του 1990 ηταν ο Παράσχος «Πάρις» Ζουμπούλης. Ο φορ από την Αριδαία είχε τη ξεχωριστή ικανότητα να σκοράρει με το κεφάλι, παρ' ότι δεν ήταν ιδιαίτερα ψηλός και να πετυχαίνει τέρματα σε σημαντικούς αγώνες. 


Η καριέρα του ξεκίνησε στον Εδεσσαϊκό το 1992 και μέσα σε δύο σεζόν σκόραρε 17 γκολ, κάποια εκ των οποίων απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους, όπως στη νίκη με 2-0 επί του Παναθηναϊκού. Ο ΠΑΟΚ ήταν η αγαπημένη του ομάδα και φρόντιζε πάντα να τραβήξει τα βλέμματα πάνω του στους μεταξύ τους αγώνες. Αυτό έκανε και τη σεζόν 1992-1993, όταν στην Έδεσσα ο ΠΑΟΚ έχασε με 3-1, με τον Ζουμπούλη να κερδίζει πέναλτι για το πρώτο γκολ και να σκοράρει το τρίτο!


Ο ''δικέφαλος του Βορρά'' τον απέκτησε το 1994. Μέχρι το 1998 που αγωνίστηκε στη Τούμπα έπαιξε 113 αγώνες και σκόραρε 33 γκολ. Οι οπαδοί του τον θυμούνται για τα δύο συνεχόμενα εντός έδρας ντέρμπι με τον Άρη τα οποία κρίθηκαν από γκολ του. Το 1994-1995 σκόραρε δύο φορές με κεφαλιά στο 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ και την επόμενη σεζόν με κοντινό πλασέ έδωσε ξανά τη νίκη στην ομάδα του.


Το 1998 αποχώρησε με προορισμό την ΑΕΚ. Σε 17 αγώνες με τα κιτρινόμαυρα σκόραρε 6 φορές αλλά το σημαντικότερο γκολ της ζωής του ήταν αυτό στο αντιπολεμικό φιλικό με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι το 1999. Ο Τουμπάκοβιτς τον έθεσε εκτός ομάδας, παρ' όλα αυτά και αποχώρησε με προορισμό τη Ξάνθη. Ως παίκτης της Σκόντα Ξάνθης σκόραρε δύο φορές απέναντι στην ΑΕΚ σε ένα 2-2, δίνοντας απάντηση στον Σέρβο προπονητή. Τα γκολ του δεν τα πανηγύρισε λόγω σεβασμού στους φιλάθλους.


Το 2007 αποσύρθηκε στον Εδεσσαϊκό, αφού πρώτα αγωνίστηκε σε Απόλωνα Καλαμαρίας, Κέρκυρα, Λεβαδειακό και Ρόδο. Στην καριέρα του σκόραρε 71 γκολ σε επίπεδο Α' Εθνικής, επέδειξε μεγάλο επαγγελματισμό και τίμησε όλες τις φανέλες που υπερασπίστηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ