Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αντίθετο στις συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας


ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ και Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων παρόντες στη συνεδρίαση

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, το απόγευμα της Τετάρτης 18/9, βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ Ημαθίας του ΣΕΠΕ Ημαθίας και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Βέροιας.

Με αφορμή τη συγχώνευση τμημάτων στα σχολεία («κόβονται» 1.600 τμήματα σε όλη την Ελλάδα), ήρθε προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας ένα σχέδιο ψηφίσματος κατά των συγχωνεύσεων και ζητήθηκε από το Σώμα η ψήφισή του. Για το θέμα μίλησαν εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χαρά Αξούριστου, ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Παναγιώτης Χατζησάββας και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δήμου Βέροιας Σοφία Καλτσίδου, εξηγώντας τι σημαίνει πρακτικά η συγχώνευση τμημάτων.

Παίρνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος Βέροιας, δήλωσε πως η παράταξή του θα υπερψηφίσει το ψήφισμα.

Παίρνοντας τον λόγο ο Κώστας Παλουκίδης, δήλωσε πως η παράταξή του είναι κατά των συγχωνεύσεων, αλλά ζήτησε το ψήφισμα να αποσυρθεί, να συγκροτηθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή και να συνταχθεί νέο ψήφισμα, καθώς όπως είπε, δεν μπορεί η ΕΛΜΕ και οι λοιποί σύλλογοι που υπογράφουν, να υποδεικνύουν στο δημοτικό συμβούλιο πώς να εκφράσει την αντίθεσή του. Ωστόσο η πρότασή του απορρίφθηκε.

Ο Θεόφιλος Κορωνάς είπε πως μπορεί το θέμα να μην είναι αρμοδιότητα του δήμου Βέροιας, ωστόσο το θέμα των παιδιών στην τάξη έχει αντίκτυπο στον δήμο Βέροιας, δηλώνοντας παράλληλα την συμφωνία του με το ψήφισμα και την υπερψήφισή του από την παράταξή του.

Το ψήφισμα πέρασε κατά πλειοψηφία, με την παράταξη του Κώστα Παλουκίδη να ψηφίζει κατά και τις υπόλοιπες παρατάξεις να ψηφίζουν υπέρ.

6 σχόλια:

  1. Ντροπή για την φίλευθερη δεξιά ο ΠΑΛΟΥΚΙΔΗΣ , έλεος είναι υπέρ στο στοιβάζονται τα παιδιά στις τάξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μη τον ψήφιζες !

      Διαγραφή
    2. Πρέπει να δείξει υπακοή στο κόμμα ΝΔ διότι ελπίζει να τον ορίσει υποψήφιο στις προσεχείς εκλογές για το Δήμο Βέροιας.
      Μάταια όμως. Έκανε τη δύσκολη δουλειά και τώρα τέλος.

      Διαγραφή
    3. λίγος, πολύ λίγος!!!

      Διαγραφή
  2. Αυτο καταλαβες εσυ ρε ????? Αυτό είπε ο Παλουκίδης?????? Ρε αντε κοιμησου τον υπνο σου!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν τέθηκε θέμα ψηφίσματος διαμαρτυρίας για τη χρήση του ονόματος Μακεδονία από τους πρόεδρο και πρωθυπουργό των σκοπίων,ο δήμαρχος δήλωσε πως ο Δήμος Βεροίας είναι κατά των ψηφισμάτων.
    Στάση με συνέπεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ