Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χτύπησες γάτα ή σκύλο με το αυτοκίνητο; To υψηλό πρόστιμο που σε περιμένει

Βαριά «καμπάνα» προβλέπεται για τους οδηγούς που εμπλέκονται σε τροχαίο ατύχημα με ζώο και απομακρύνονται δίχως να πράξουν τα δέοντα.

Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν, δυστυχώς, τα περιστατικά κατά τα οποία οι οδηγοί χτυπούν με το αυτοκίνητό τους ένα ζωάκι, προκαλώντας είτε τον σοβαρό τραυματισμό είτε τον θάνατο του τελευταίου.

Πολλές φορές, ο οδηγός ενδέχεται να ενεπλάκησε σε ένα τροχαίο ατύχημα με ζώο χωρίς να μπορούσε να το αποφύγει. Αυτό διότι ένα ζωάκι μπορεί να πεταχτεί, σε ανύποπτο χρόνο, μπροστά στο αυτοκίνητο, με τα περιθώρια αντίδρασης του οδηγού να είναι πραγματικά ανύπαρκτα.

Από την άλλη, κάθε οδηγός -γνωρίζοντας ότι υπάρχουν αρκετά αδέσποτα ζώα- οφείλει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να μην βυθίζει το πόδι του στο γκάζι.

Ανεξάρτητα, ωστόσο, από το αν ο οδηγός ευθύνεται ή μη για τον τραυματισμό ενός ζώου, οφείλει να πράξει τα δέοντα προκειμένου να σωθεί (εφόσον είναι εφικτό) το ζωάκι ή να γίνει η απομάκρυνση του από το σημείο του συμβάντος.

Οι ενέργειες που πρέπει να κάνει αναγράφονται στον Νόμο 4830/2021 «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς - Πρόγραμμα «ΑΡΓΟΣ» και λοιπές διατάξεις».

Ειδικότερα, όπως ορίζεται στην παράγραφο 3 του άρθρου 24 «σε περίπτωση τραυματισμού ζώου σε τροχαίο ατύχημα, ο υπαίτιος της πράξης αυτής υποχρεούται να ειδοποιήσει άμεσα τον οικείο δήμο ή την Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να παρασχεθεί στο τραυματισμένο ζώο η απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του οικείου δήμου». Σε αντίθετη περίπτωση η εγκατάλειψη τραυματισμένου ζώου μετά από τροχαίο ατύχημα τιμωρείται με πρόστιμο ύψους 500 ευρώ.

11 σχόλια:

  1. Χάθηκε η λογική! Νόμοι για γέλια που ικανοποιούν τα τρελά " θέλω" κάποιον παλαβων για ψήφους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σοβαρευτειτε ρε .. θα πεταχτει σκυλι στην εθνικη και με 120 θα παω να το αποφυγω;;; η να κανω οπισθεν στην εθνικη για να δω αν ειναι καλα;;; σοβαρευτειτε ξανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι!!!!!! Για να μαθαίνουν κάποια κ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοί που βγάζουν τους νόμους πρέπει να τους περνάτε αυστηρά από ιατρικές εξετάσεις και όχι από Ελλάδα. Αλλά να υπάρχει ένα ευρωπαϊκό ιατρικό επιτελείο. Δεν στέκουν οι νόμοι και η αλληλοκάλυψη που επικρατεί στα δικαστήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν σκοτωθεί ο οδηγος γιατί πέτα τηκε ένα ζωο
    Τι γίνεται; ποιος έχει ευθύνη; παλι o οδηγός.
    Ειμαστε καλά; πόση υποκρισία ποια. Η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία.
    Βρε κάντε στο......



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρόστιμο σε όποιον Δήμο δεν μαζεύει τα αδέσποτα. Στην Ευρώπη δεν χτυπάς κατά λάθος αδέσποτο για ένα πάρα πολύ απλό λόγο: ΔΕΝ υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η λύση είναι
      μια ξεχωριστή ασφάλεια Για τέτοια ατύχηματα
      θα πληρώσουν όλοι οι οδηγοί????
      και την αποζημίωση ποιό ζώο θα Την είσπραξη???
      Ο βασιλιάς τής ζούγκλας????

      Διαγραφή
  7. Θα ήθελα να δω κάποιο άρθρο, κάποιο δημοσίευμα για την επικίνδυνότητα των αδέσποτων ζώων, ιδίως των σκύλων και την αξία της ανθρώπινης ζωής. Κάνω κάθε μέρα μία διαδρομή 5 km με το παπάκι από τη βέροια σε κοντινό χωριό. Δεν υπάρχει φορά που να μην δέχτηκα επίθεση από σκύλο. Συγκεκριμένο σκύλος σε συγκεκριμένο σημείο και έχοντας τον νου μου ορμώντας να με δαγκώσει έγινε η αιτία να χάσω τον έλεγχο και να κινδυνεύσω να σκοτωθώ. Τηλεφώνησα στις υπηρεσίες του δήμου και κάνεις δεν σήκωνε τηλέφωνο. Τα δικά μου δικαιώματα ποιος θα τα προστατεύσει; Τη στιγμή που δέχομαι επίθεση σε θέση άμυνας αν κατέβω κάτω και πάρω ένα ξύλο για να προστατευτώ μπορώ ή θα βρω το μπελά μου; Αν δεχτώ επίθεση από άνθρωπο έχω δικαίωμα αυτοάμυνας από ζώο έχω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά , το μόνο ευνοούμενο είναι μόνο το κράτος με τους πολυάριθμους δικηγόρους , οι οποίοι μόνο εισπράττουν ...

      Διαγραφή
    2. Περίμενε και θα σε...απαντήσουν!

      Διαγραφή
  8. Δηλαδή αν είσαι με μηχανάκι και τρακάρεις με γάτα η σκύλο πέσεις και σπάσεις χέρι ή πόδι τι γίνεται πληρώνεις και πρόστιμο από πάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ