Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χρυσοχοϊδης: «Είμαστε σε μια διαδρομή ανάκαμψης ως Αστυνομία»

Τα ζητήματα της οδικής ασφάλειας και του οργανωμένου εγκλήματος αλλά και της κοινωνικής αστυνόμευσης, όπως η ενδοοικογενειακή βία και η ανήλικη παραβατικότητα τέθηκαν στο επίκεντρο των συσκέψεων που είχε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στόχος της σημερινής του επίσκεψης στην Κρήτη, όπως είπε ο κ. Υπουργός, ήταν να συζητηθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί και να επαναπροσδιοριστεί ο σχεδιασμός, ώστε οι υπηρεσίες να είναι ακόμη πιο αποτελεσματικές.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ζητήματα της τροχονομικής αστυνόμευσης και της οδικής ασφάλειας με τον Μ. Χρυσοχοΐδη να σημειώνει πως έχουν αυξηθεί οι τροχονομικοί έλεγχοι στο νησί. Ειδικά για τον Β.Ο.Α.Κ. όπου έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία είπε πως «σε συγκεκριμένα σημεία, γίνεται ένας πιο πυκνός και πιο στοχευμένος σχεδιασμός, έτσι ώστε η παρουσία της τροχαίας να είναι στα σημεία εκείνα στα οποία παρατηρούνται δυστυχώς αυτά τα ατυχήματα που χάνονται νέοι άνθρωποι στον δρόμο. 

Δυστυχώς, ο Β.Ο.Α.Κ. είναι ένας δρόμος με πολύ μεγάλες και πολυποίκιλες δραστηριότητες και πολύ σύντομα η Κυβέρνηση δια του αρμόδιου υπουργού θα ανακοινώσει μια σειρά από μέτρα οδικής ασφάλειας, έργα και παρεμβάσεις, έτσι ώστε μέχρι την ολοκλήρωση του δρόμου να εξαλείψουμε κατά το δυνατόν ή να μειώσουμε τις πιθανότητες της πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων που χάνονται ζωές». Πρόσθεσε, επίσης, πως στο πλαίσιο αυτό «θα ενισχύσουμε την παρουσία καμερών στον ΒΟΑΚ και ανέλαβα προσωπικά να ερευνήσω ότι θα βρεθούν σύγχρονες κάμερες που θα βεβαιώνουν παραβάσεις…. Θα υπάρξουν πολύ συγκεκριμένες παρεμβάσεις για drone στην Κρήτη. Είναι ένα εργαλείο που βοηθά τις υπηρεσίες. Υπάρχουν ήδη σε υπηρεσίες και θα υπάρξει ενίσχυση μεγαλύτερη», συμπλήρωσε.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο που επιτελούν οι αστυνομικές υπηρεσίες στην Κρήτη και σημείωσε χαρακτηριστικά πως, είμαστε σε καλό δρόμο για την εγκληματικότητα που είναι χαμηλά στο νησί. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της δίωξης του οργανωμένου εγκλήματος, το οποίο, όπως είπε, αποτελεί ζήτημα υψηλής προτεραιότητας για τον ίδιο ως Υπουργό και ως πολιτικό προϊστάμενο της Αστυνομίας. 

Αναφερόμενος ειδικά στην Κρήτη ανακοίνωσε πως το Τμήμα Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, που εδρεύει στα Χανιά θα αναβαθμιστεί και θα ενταχθεί στη Διεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και θα ασχολείται με περιπτώσεις που αφορούν ολόκληρο το νησί. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης, «είναι μεγάλη η προσπάθεια που θέλουμε να κάνουμε περαιτέρω για να εξαρθρώσουμε εγκληματικές ομάδες, οι οποίες δρουν στο νησί και επηρεάζουν την κοινωνική ειρήνη».

Σχετικά με τα λεγόμενα “άβατα” στην Κρήτη σημείωσε πως, «άβατα δεν υπάρχουν πουθενά. Όσοι τα ονειρεύονται να τα ξεχάσουν. Οι μπράβοι και οι κακοποιοί δεν έχουν θέση πουθενά. Η Κρήτη είναι από τις πιο ευνομούμενες περιοχές με χαμηλή εγκληματικότητα και υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες που αφορούν στο οργανωμένο έγκλημα».

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Υπουργός στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην Κρήτη, τονίζοντας πως «φέτος, μέχρι τώρα έχουμε 608 περιστατικά και οι υπηρεσίες έχουν συλλάβει 738 κακοποιητές, πολλοί εκ των οποίων ήταν ήδη υπόδικοι. Είναι αρκετά αισιόδοξη αυτή η εξέλιξη γιατί τίποτε δεν μένει κρυμμένο πίσω από τις πόρτες των σπιτιών και τα θύματα επιτέλους μπορούν να απευθύνονται στην αστυνομία», κατέληξε σχετικά. 

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ανήλικης παραβατικότητας ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως και σε αυτό το ζήτημα υπάρχει θετική εξέλιξη, «με αφοσίωση τα τμήματα και οι υποδιευθύνσεις ασφαλείας ελέγχουν χιλιάδες παιδιά και σε περιπτώσεις όπου υπάρχει παραβατικότητα εγκαλούνται και μηνύονται και οι γονείς για παραμέληση της επιμέλειας».

«Είμαστε σε μια διαδρομή ανάκαμψης ως αστυνομία, μια διαδρομή ενίσχυσης των δραστηριοτήτων μας, μια διαδρομή αποτελεσματικότητας και ταυτόχρονα προχωράμε», τόνισε αναφερόμενος στην παρουσίαση- κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου- της νέας δομής της Ελληνικής Αστυνομίας, του νέου Αρχηγείου, της νέας δομής της Αστυνομικής Ακαδημίας και της εκπαίδευσης των αστυνομικών, καθώς επίσης και του νέου σχεδίου για την αξιολόγηση και την απόδοση του προσωπικού.

«Είμαι βέβαιος ότι οι άνδρες και οι γυναίκες της αστυνομίας θα συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια και μαζί με εμάς θα μπορέσουμε να απαντήσουμε στο διαρκές και μεγάλο κρίσιμο αίτημα της ασφάλειας που έχει ανάγκη ο Έλληνας πολίτης όπως και οι επισκέπτες και οι τουρίστες. Το καινούργιο είναι ότι κινούμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί και για μένα αυτό είναι το υπέρτατο χρέος και καθήκον που έχω απέναντι στους πολίτες της Κρήτης και της χώρας μας, ούτως ώστε το έργο μας κάθε μέρα να είναι πιο χρήσιμο», είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

5 σχόλια:

  1. Τι να πιστεψουμε αυτα τα λογια του 2019 η τα σημερινα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός τόπου και χρόνου όπως πάντα,.....ζει σε παράλληλο σύμπαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχετε αποτύχει όλοι σάς παταγωδώς, ανεξαρτήτου προσώπου, κόμματος, χρώματος...10 εκατομμύρια χώρα και δεν μπορεί να παραχθεί το έγκλημα τι να πούνε και οι μεγάλες χώρες. Βέβαια πρέπει να υπάρχει εκτός από ικανότητα και θέληση.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για όλα φταίει η Ελληνική Δικαιοσύνη …. που μόνο δικαιοσύνη δεν απονέμει …. όταν φτιάξουμε δικαιοσύνη θα γίνουμε και εμείς μια ευρωπαική χώρα …. ακόμη κείμεθα μακράν από αυτό ….

      Διαγραφή
  4. Ούτε την εμποροπανήγυρη του Αιγινιου δεν μπορείς να κάνεις κουμάντο με το μυαλό που κουβαλάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ