Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βοργιαζίδης για πρόγραμμα 55-67: «Προσπαθούμε να το συνεχίσουμε - Συνάντηση με Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη»


Στο σοβαρό θέμα που έχει προκύψει, σχετικά με την πορεία του προγράμματος 55-67, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, παίρνοντας τον λόγο στην προ ημερησίας διάταξη, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Το πρόγραμμα «Πλησίον της σύνταξης», έδινε τη δυνατότητα να απασχοληθούν σε φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, άνεργοι ηλικίας άνω των 55 ετών προκειμένου να κατοχυρώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης, ενώ αποτελούσε και μεγάλη «ανάσα» για τους δήμους που εξασφάλιζαν προσωπικό.

Όπως ανέφερε ο κ. Βοργιαζίδης, δούλεψαν πολλές χιλιάδες δημότες σε όλη την Ελλάδα και αποτελεί μια τεράστια βοήθεια σε ανέργους που βρίσκονται σε ηλικία που δεν βρίσκουν εύκολα δουλειά αλλά και μια μεγάλη βοήθεια για τους υποστελεχωμένους δήμους και για τον δήμο Βέροιας, ειδικά σε μια εποχή «ισχνών αγελάδων».

Η πολιτεία αναλάμβανε να καλύπτει ένα κομμάτι της δαπάνης των 750€ (για μισθό και εργοδοτικές εισφορές) για τον κάθε εργαζόμενο, με τους δήμους να καλύπτουν το υπόλοιπο κομμάτι, το οποίο δεν υπερβαίνει το μισό του μισθού. «Έστω και με αυτά τα λίγα χρήματα που λάμβαναν οι εργαζομένοι, είτε τον μισθό είτε τα χρήματα από το Ταμείο, βοηθούσαν τις τοπικές κοινωνίες», σημείωσε ο Δήμαρχος.

Τι συνέβη με την πορεία του προγράμματος

Στις αρχές Αυγούστου, η ΔΥΠΑ με ανακοίνωσή της, ενημέρωνε ότι παύει να παραλαμβάνει αιτήσεις, κάτι που, όπως σημείωσε ο Δήμαρχος, αντιλήφθηκε νωρίτερα ο δήμος Βέροιας, περιμένοντας μια εγκριτική απόφαση για 4 άτομα που ζήτησε να προσλάβει και δεν ήρθε ποτέ. Ακολούθησαν σενάρια για το τι μέλλει γενέσθαι, διαμαρτυρία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και των Περιφερειαρχών για την πορεία του προγράμματος και ακολούθησε πριν λίγες ημέρες, μια ανακοίνωση από το Υπουργείο Οικονομικών, που διαψεύδει τις φήμες ότι το πρόγραμμα έχει δήθεν περικοπεί ή διακοπεί.

Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο αναφέρει ότι το πρόγραμμα επεκτάθηκε κατά 5.000 θέσεις, προβλέποντας συνολικά 26.500 θέσεις από την αρχή του προγράμματος, ωστόσο αναφέρει ότι οι θέσεις έχουν ήδη καλυφθεί, άρα τουλάχιστον για φέτος, δεν υπάρχουν άλλες θέσεις στο πρόγραμμα.

Τέλος, ο κ. Βοργιαζίδης είπε πως οι δήμοι προσπαθούν να το ανατρέψουν και πως την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη, όπου θα του θέσουν το θέμα, ελπίζοντας να λάβουν κάποια απάντηση που θα βοηθήσει στην λειτουργία του προγράμματος.

6 σχόλια:

  1. Μόνιμους υπαλλήλων, χωρίς ρουσφέτια, κατόπιν εξετάσεων και κριτηρίων γνώσεων, κριτικής σκέψης και ψυχολογικής εξέτασης ΑΠΑΙΤΟΎΝΤΑΙ ΤΩΡΑ σε όλο το δημοσιο και τους δήμους που έχουν ερημωσει. Σιγά μην το δεχτούν όμως οι ιθύνοντες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέμεινε από υπαλλήλους ο Δήμος;; Χαχαχα. Ποιος λογικός θα πάει να δουλέψει σε Δήμο και ειδικά στης Βέροιας; Μόνο αυτοί που ψάχνουν απεγνωσμένα να επιστρέψουν στη Βέροια (για τους δικούς τους λόγους φυσικά) ή στην προκειμένη περίπτωση άνθρωποι που τρέχουν να συμπληρώσουν ένα ένσημο. Και φυσικά οι τελευταίοι είναι και οι πιο ευάλωτοι στις ορέξεις του κάθε δημάρχου και αντιδημαρχίσκου. ΤΙ να πουν, ανάγκη τα ένσημα έχουν. Πετάει ο γάιδαρος... πετάει. Ποιός Δήμος θα προσλάβει μόνιμους όταν έχει τους συμβασιούχους να τα υπογράφουν όλα χωρίς πολλά πολλά. Να πάρουν μόνιμους για να βγάζουν και γλώσσα οι αλήτες και να λένε ΟΧΙ ;;;!!! (πχ δεν είναι νόμιμες οι άδειες στα λούνα παρκ ;;;) Μετά το δυστύχημα καταλάβατε τι γίνεται στους Δήμους;;; Μπάχαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για να ξέρεις, ένας συμβασιούχος δεν έχει το δικαίωμα υπογραφής

      Διαγραφή
    2. Φίλε ...μιλάμε για ανθρώπους πλησίον στην σύνταξη , πρόγραμμα σωστό ....δες μερικούς που δουλεύουν με αξιοπρέπεια , ενώ στο παρελθόν είχαν επιχειρήσεις ...σωστός ο Δήμαρχος , αυτά πρέπει να βλέπουμε , καλημέρα ...Τεό !

      Διαγραφή
    3. Γιατί τι έχει ο Δήμος Βέροιας και η Βέροια; Μια χαρά είναι και πολύ θέλουν να δουλέψουν στον Δήμο Βέροιας και στην πόλη! Άστοχο το σχόλιό σου!

      Διαγραφή
    4. Τι έχειιιιιιιι?????? Πες μου εσύ τι έχει

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ