Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τζιτζικώστας: Φεύγω τον Νοέμβριο, αλλά θα είμαι «παρών» - Σταματήστε τη διαδοχολογία

Τον οδικό χάρτη έως την εκλογή του διαδόχου του στο αξίωμα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας χάραξε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας σήμερα το πρωί στην έκτακτη ειδική συνεδρίαση της ομάδας της πλειοψηφίας η οποία συνήλθε μετά τη χθεσινή επίσημη ανακοίνωση ότι θα είναι εκείνος ο Επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο απερχόμενος πλέον περιφερειάρχης έστειλε πέντε ξεκάθαρα μηνύματα προς τους σαράντα περιφερειακούς συμβούλους της «Αλληλεγγύης».

Πρώτο, τους ζήτησε να συνεχίσουν κανονικά το έργο τους, ο καθένας από τη θέση που κατέχει καθώς, όπως είπε, «η Περιφέρεια έχει συνέχεια και έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε».

Δεύτερο, διαβεβαίωσε ότι και μετά τη μετακίνησή του στις Βρυξέλλες θα συνεχίσει να είναι «παρών», να παρακολουθεί και να ενδιαφέρεται για όσα θα γίνονται στην Περιφέρεια και στη Θεσσαλονίκη. «Δεν θα κόψω τους δεσμούς μου με τη Θεσσαλονίκη, άλλωστε εδώ θα είναι η οικογένειά μου», υπογράμμισε.

Τρίτο, ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει περιφερειάρχης ως τον Νοέμβριο όταν και αναμένεται να εγκριθεί και επισήμως από το ευρωκοινοβούλιο η σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τέταρτο, ζήτησε να σταματήσει κάθε συζήτηση για το ποιος θα τον διαδεχθεί στο αξίωμα του περιφερειάρχη. «Σας ζητώ να μπει τέλος στη διαδοχολογία έως τον Νοέμβριο», και

Πέμπτο, όσον αφορά το διάδοχό του, είπε προς τα μέλη της ομάδας του ότι «θα σας δω όλους, έναν προς έναν, θα λάβω υπόψη μου τις απόψεις όλων σας, ώστε να διαμορφωθεί μία υποψηφιότητα η οποία θα μας ενώσει όλους, θα σας πω την πρότασή μου, η οποία θα σας ζητήσω να γίνει σεβαστή».

Με βάση τα ανωτέρω καθίσταται σαφές ότι, όπως έγραψε και χθες το makthes.gr, η διαδικασία εκλογής νέου περιφερειάρχη αναμένεται να γίνει προς το τέλος Δεκεμβρίου, ίσως και στις αρχές Ιανουαρίου 2025. 

Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας θα επιδιώξει, μέσα από τη διαβούλευση με τα μέλη της ομάδας του τα οποία αποτελούν και το ειδικό εκλεκτορικό σώμα που θα αναδείξει το νέο περιφερειάρχη, να διαμορφώσει ο ίδιος μία ενωτική πρόταση η οποία θέλει, όπως είπε, να γίνει αποδεκτή από όλους.

10 σχόλια:

  1. Αυτός φεύγει και θεωρεί σημαντική τη θέση.
    Ξέρει κάποιος, ποιον αντικαθιστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως θα είσαι παρών; από τις Βρυξέλες; κι εμείς που σε εμπιστεύτηκε για ακόμα μια φορά πριν από ένα χρόνο, γιατί δε μας το είχες πει; δεν θα σε ψηφίζαμε τότε αλλά ούτε αν ξαναχρειαστει από δω κα στο εξής. Χάθηκε η εμπιστοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΤΖΙΖΤΖΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΑΣ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άστο μαστορα.θα μας πάρουν τα δάκρυα που θα ξενιτευτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο τεμπέλης που δεν έκανε τίποτα για την Κεντρική Μακεδονία, δείτε τους αριθμούς για να καταλάβετε που βρίσκεται η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας σε ανεργία, φτώχεια, αγροτική παραγωγή, τουρισμό, έργα ανάπτυξης κλπ. θα πάει στις Βρυξέλλες για να φύγει από τα πόδια του Μητσοτάκη αλλά θα έχει το νου του μην χάσει τα κολιτιλικια... Τι ήθελες ρε Κολοκοτρώνη να διώξεις τους Τούρκους, μία χαρά θα ειμασταν σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιουτικας και ξερό ψωμί....άνθρωπος με όλη την σημασία της λέξης...όχι σαν τους δικούς μας που την μια μέρα δεν μιλιούνται και την άλλη φιλιούνται σταυρωτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο κύριος ΤΙΠΟΤΑΣ, και να φανταστείτε ότι αυτός έπαιρνε 65%. Αυτοί είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταλαβαίνεις πόσο ανυπαρκτοι -ασχετοι ηταν όλοι του η αντίπαλοι!

      Διαγραφή
  8. Ειναι ο καλύτερος περιφερειάρχης, θα γίνει ο καλύτερος επίτροπο. Τα έργα και ο,τι έχει δρομολογήσει δεν πάνε χαμένα ο επόμενος θα έχει τις οδηγίες του, άλλωστε όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι και οι αντιπεριφερειάρχες της κεντρικής Μακεδονίας από τον σύνδεσμο της αλληλέγγυης ακολουθούν εδώ και χρόνια την ίδια γραμμή. Πράξεις όχι λόγια. Ας μην κραζουμε χρειαζόμασταν αυτήν την δεδομένη χρονική στιγμή έναν Ευρωπαίο επίτροπο που να ξέρει τα προβλήματα της Μακεδονίας. Θα βοηθήσει την χώρα και τους νόμους της Μακεδονίας από αυτήν την θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πηρε 65% απο πολιτες που κοιμούνται και ξυπναν χωρις καμια απαίτηση.
    υγ η θεσσαλονικη (η πολη του)εγινε σαν επαρχιακη πολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ