Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το μεγάλο λάθος που κάνουμε όταν βγάζουμε τα ρούχα από το πλυντήριο

Απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές και τη μούχλα στο πλυντήριο ρούχων σας κάνοντας μικρές αλλαγές στη ρουτίνα πλυσίματος που ακολουθείτε. Τα φρεσκοπλυμένα ρούχα δίνουν μια αίσθηση ευχαρίστησης, όμως όταν το πλυντήριο σας δεν λειτουργεί όπως πρέπει, μπορεί να είναι τουλάχιστον απογοητευτικό.

Αν το πλυντήριο σας έχει άσχημη μυρωδιά ή τα ρούχα σας βγαίνουν με μαύρες κηλίδες στο τέλος ενός κύκλου πλύσης, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά. Αν και όλες οι συσκευές είναι επιρρεπείς σε βλάβες, οι δυσάρεστες οσμές ή οι λεκέδες στα ρούχα μπορούν εύκολα να αποφευχθούν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της HomeHow, τα πλυντήρια μπορούν να γίνουν εστίες ανάπτυξης μούχλας και βακτηρίων εάν δεν συντηρούνται σωστά. Το υγρό περιβάλλον μέσα στο πλυντήριο, σε συνδυασμό με υπολείμματα απορρυπαντικού και την παγιδευμένη βρωμιά, δημιουργεί το τέλειο έδαφος για την ανάπτυξη αυτών των ανεπιθύμητων επισκεπτών.

Το κλείσιμο της πόρτας μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος πλυσίματος είναι ένα κοινό λάθος που μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη μούχλας στο αγαπημένο σας πλυντήριο.  Γι’ αυτό ο ευκολότερος τρόπος για να αποτρέψετε την ανάπτυξη μούχλας και δυσάρεστων οσμών στο πλυντήριο είναι να αφήνετε την πόρτα της συσκευής ανοιχτή μετά από κάθε κύκλο πλύσης.

Πώς να αποφύγετε την ανάπτυξη μούχλας στο πλυντήριο ρούχων

Σύμφωνα με την ειδικό καθαρισμού Joyce French, αφήνοντας την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή για λίγο, επιτρέπετε στην υγρασία να εξατμιστεί, προλαμβάνοντας έτσι την ανάπτυξη μούχλας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν έχετε πλύνει ένα μεγάλο φορτίο ή ένα φορτίο που δεν έχει στεγνώσει εντελώς.

Ο επαρκής αερισμός επιτρέπει την καλύτερη κυκλοφορία του αέρα και εμποδίζει την παγίδευση υγρασίας μέσα στο κάδο του πλυντηρίου.

Άλλες χρήσιμες συμβουλές για να εξαφανίσετε τις δυσάρεστες οσμές και να διατηρήσετε το πλυντήριο σε καλή κατάσταση:

  • Συχνός καθαρισμός της εξωτερικής επιφάνειας: Σκουπίστε τακτικά το εξωτερικό του πλυντηρίου σας με ένα καθαρό, υγρό πανί για να αποτρέψετε τη συσσώρευση σκόνης και βρωμιάς. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον πίνακα ελέγχου και σε όλες τις περιοχές όπου μπορεί να έχει πέσει απορρυπαντικό ή μαλακτικό.
  • Τακτικός καθαρισμός με ζεστό νερό: Μία φορά το μήνα περίπου, εκτελέστε ένα κύκλο πλύσης με ζεστό νερό (περίπου 60°C) σε άδειο πλυντήριο. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην εξόντωση τυχόν βακτηρίων που μπορεί να υπάρχουν μέσα στον κάδο. Η προσθήκη ενός φλιτζανιού λευκού ξιδιού στον κύκλο πλύσης μπορεί να βοηθήσει περαιτέρω στην απολύμανση.
  • Χρήση της σωστής ποσότητας απορρυπαντικού: Η υπερβολική χρήση απορρυπαντικού μπορεί να αφήσει υπολείμματα, τα οποία μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη μούχλας. Χρησιμοποιήστε την συνιστώμενη ποσότητα απορρυπαντικού για το μέγεθος του φορτίου σας, όπως αναγράφεται στη συσκευασία. Η χρήση μίας μεζούρας ειδικά σχεδιασμένης για απορρυπαντικό μπορεί να σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή ποσότητα.
  • Άνοιγμα του συρταριού του απορρυπαντικού: Εάν το συρτάρι του απορρυπαντικού του πλυντηρίου σας έχει ρύθμιση όπου μπορεί να μείνει ελαφρώς ανοιχτό, χρησιμοποιήστε αυτή τη λειτουργία μεταξύ των κύκλων πλύσης. Αυτό επιτρέπει καλύτερο κυκλοφορία του αέρα και βοηθά στην πρόληψη της συσσώρευσης υγρασίας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ