Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Tι θα γίνει με το «Αρχοντικό Καραβίδα» στο Σέλι; Αναστύλωση ή κατεδάφιση;

Το «Αρχοντικό Καραβίδα» στο Σέλι αποτελεί ένα εμβληματικό τοπόσημο του χωριού, που όμως βρίσκεται σε κρίσιμη και οριακή κατάσταση. Μέρα με τη μέρα, το ιστορικό αυτό κτίσμα καταρρέει, δημιουργώντας κινδύνους τόσο για τους περιοίκους, όσο για τους περαστικούς και τα μικρά παιδιά που παίζουν καθημερινά. 

Η προοπτική αυτή είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς η σταδιακή φθορά του κτιρίου αυξάνει τον κίνδυνο ατυχημάτων, ενώ η απώλεια ενός τόσο σημαντικού μνημείου θα σημάνει και την απώλεια ενός κομματιού της τοπικής ιστορίας και κληρονομιάς.


Ο πρόεδρος του χωριού, Γιώργος Φαρσαρώτος, και το τοπικό συμβούλιο αναγνωρίζουν τη σοβαρότητα του ζητήματος και έχουν βάλει το θέμα του Αρχοντικού ψηλά στην πολιτική αντζέντα. Έχουν ήδη αποφασίσει τη λήψη άμεσων μέτρων, ξεκινώντας με την ασφαλή περίφραξη του χώρου για την αποτροπή τυχόν ατυχημάτων και την αποφυγή περαιτέρω επιδείνωσης της κατάστασης.


Παράλληλα, σκοπεύουν να συνεργαστούν με την ιδιοκτήτρια τράπεζα Πειραιώς και τα αρμόδια υπουργεία για να διερευνηθεί η βιωσιμότητα του κτιρίου. Στόχος είναι, στο μέλλον, να προκριθεί, είτε η λύση της αναστήλωσης μέσω κάποιου επενδυτικού φορέα είτε, σε περίπτωση που η αποκατάσταση δεν είναι εφικτή, η κατεδάφιση του κτιρίου με εισαγγελική παρέμβαση. 


Η λύση αυτή θα βασιστεί στις εξελίξεις της μελέτης και θα έχει ως στόχο την εξάλειψη των κινδύνων για την ασφάλεια των κατοίκων, διατηρώντας παράλληλα την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

13 σχόλια:

  1. Εδώ ολόκληρο Ξενοδοχείο Ξενία το ρημαξατε που ήταν στολίδι τώρα σας έπιασε ο πόνος για αυτό το ερείπιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το οποίο ερείπιο είναι ιδιωτικό ,κατασχέθηκε από την Τράπεζα και εμείς θα τρέξουμε να το αναδτηλωσκυμε ..βρε αει ουστ

      Διαγραφή
    2. Εσει μην τρεξει γιατι ανηφορα εχει μεχρι το Σελι γραφικε καμπισιε.

      Διαγραφή
    3. Το Ξενια μεταβιβάζεται σύντομα....βρεθηκε αγοραστής

      Διαγραφή
  2. πεφτουν τα της βεροιας και θα νοιαστουν για τους πτωχευμενους βλαχους?
    και το σουλουπωμα του σελιου το καλοκαιρι εγινε για να εχουν μεριδιο στα 10 εκατομυρια που θα πεσουν για τεχνητη χιονωση. τεχνητη χιονωση σε προσηλιο, ακουσον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από το προαύλιο φαίνεται πόσο νυχτωμένος είσαι κσι έχεις και άποψη. Άντε ρε.

      Διαγραφή
    2. Σε ετσουξε βλεπω η εκταμιευση των 10 εκ για την τεχνητή χιονωση στο Σελι ?

      Διαγραφή
  3. Άς το το αναπαλαιώσει η τράπεζα με πρόγραμμα και να γίνει θερινό υποκατάστημα , αφού τόσο κόσμο έχει στο πανηγύρι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστη προταση γιατι τα δυο υπαρχοντα ΑΤΜ στο Σελι δεν επαρκούν για συναλλαγές.

      Διαγραφή
  4. Γκρεμισμα χρειαζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φτιαξτε το ξενια που θα ειναι απαραιτητο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ