Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Tι δεν πρέπει να αφήνεις το καλοκαίρι στο αυτοκίνητο

Οι υψηλές θερμοκρασίες απαιτούν από τον οδηγό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός με τα πράγματα που αφήνει στο αυτοκίνητό του, δεδομένου ότι μια λανθασμένη επιλογή μπορεί να επιφέρει δυσάρεστες εκπλήξεις.

Στα ύψη συνεχίζει να βρίσκεται ο υδράργυρος, με το φετινό καλοκαίρι να παίζει με τις αντοχές μας. Τα «40άρια» απαιτούν να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας και τα πολύωρα ταξίδια, προγραμματίζοντας τις εξωτερικές μας δραστηριότητες σε ώρες της ημέρας με χαμηλότερη θερμοκρασία.

Παράλληλα όμως, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και όταν βρισκόμαστε πίσω από το τιμόνι, κάτι που συνεπάγεται σωστή χρήση του κλιματισμού και φυσικά ορθή συντήρηση του αυτοκινήτου, ώστε να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα μας «προδώσει», αφήνοντάς μας εκτεθειμένους στο λιοπύρι.

Παράλληλα, όταν ο υδράργυρος χτυπάει «κόκκινο» οφείλουμε να θυμόμαστε ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει να μένουν για πολλή ώρα εντός του αυτοκινήτου, για ευνόητους λόγους. Εάν δεν τα θυμηθούμε, μπορεί να βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Ιατρικά σκευάσματα

Τα περισσότερα φάρμακα είναι «εξελιγμένα» ώστε να αποθηκεύονται στους 22 με 25 βαθμούς Κελσίου, η οποία είναι και η θερμοκρασία δωματίου. Κανένα φάρμακο δεν πρέπει να εκτίθεται σε θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου, προκειμένου να διατηρήσει τις ιδιότητές του.

Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, ένα αλλοιωμένο φάρμακο όχι μόνο χάνει τη δραστικότητά του, αλλά είναι και βλαβερό για την υγεία μας. Σε κάθε περίπτωση ακολουθούμε τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία των φαρμάκων.

Κινητό τηλέφωνο/Ηλεκτρονικές συσκευές

Έρευνες έχουν δείξει ότι μισή ώρα έκθεσης στον ήλιο είναι αρκετή προκειμένου να αναπτυχθεί θερμοκρασία άνω των 50 βαθμών Κελσίου στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές smartphone και γενικά όλων των ηλεκτρονικών συσκευών, συνιστούν οι συσκευές τους να μην αφήνονται σε μέρη όπου η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Αυτό σημαίνει ότι η μπαταρία του τηλεφώνου, μιας ταμπλέτας ή ενός φορητού υπολογιστή θα υπερθερμανθεί και σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να αρχίσει να παρουσιάζει διαρροή ή και ανάφλεξη, με καταστροφικές συνέπειες για το αυτοκίνητό μας.

Νερό σε πλαστικό μπουκάλι

Σε συνθήκες καύσωνα καλό είναι να πίνουμε άφθονα υγρά, έτσι ώστε να μειώσουμε τον κίνδυνο της αφυδάτωσης. Κατά την οδήγηση, μάλιστα, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Loughborough και του European Hydration Institute, οι οδηγοί που δεν είναι επαρκώς ενυδατωμένοι κάνουν λάθη παρόμοια με εκείνους που έχουν στο αίμα τους επίπεδο αλκοόλ 0,8γρ / λίτρο.

Παρ’ όλα αυτά, όταν το αυτοκίνητο «κοχλάζει», δεν πρέπει να αφήνουμε εντός της καμπίνας του νερό σε πλαστικό μπουκάλι. Αυτό διότι η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να προκαλέσει την απελευθέρωση επιβλαβών χημικών ουσιών από το πλαστικό του μπουκαλιού στο νερό, καθιστώντας το επιβλαβές για την υγεία μας.

Πηγή

7 σχόλια:

  1. Και το παιδί. Την πεθερά ας την ξεχάσουμε....Αφού φαγώθηκε να έρθει μαζί μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τσαχμάκ'ι, εξερράγη μέσα στο ντουλαπάκι...!!! 💥😁

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην αφηνετε μπουκαλι με νερο πανω στο καθισμα και γυαλια ηλιου. Φροντηστε να μην ειναι εκτεθειμενα στον ηλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επίσης και σωληναρια αλοιφων κουτιά με λαδομπογιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επίσης μην αφήνετε σήματα μπάοκ. Ο ήλιος τα κιτρινίζει και γίνονται σήματα Άρεως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΠΑΟΚ είμαστε "αφού" και πώς θα το δείχνουμε αλλιώς... 😁

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ