Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συγκλονιστική βραδιά στους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας για τα 50 χρόνια Τουρκικής κατοχής στην Κύπρο


Η δύναμη της μουσικής ως μέσο μνήμης και αντίστασης
Μια συγκλονιστική βραδιά στον αύλειο χώρο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών στη Βεργίνα, απόλαυσαν οι 1.600 και πλέον θεατές που βρέθηκαν στην συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική κατοχή στην Κύπρο.


Η συναυλία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.) και του Σωματείου Κυπρίων Ν. Ημαθίας «Ο Ευαγόρας», σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Αμερικής, την PSEKA, την AHEPA HELLAS, την Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς» και συμμετείχε η Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», καθώς και οι σπουδαίοι καλλιτέχνες Γλυκερία, Γεράσιμος Ανδρεάτος και Παναγιώτης Πετράκης.


Χαιρετισμό απηύθυναν, η πρόεδρος του Σωματείου Κυπρίων Ημαθίας «Ο Ευαγόρας», Ελένη Ψαρά, ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας πρόξενος Κωνσταντίνος Πολυκάρπου, ο Δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας μετέφερε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής, το μήνυμα του προέδρου της Διεθνούς Συντονιστικής Επιτροπής για τη Δικαιοσύνη για την Κύπρο και της Παγκύπριας Ένωσης Αμερικής, Φίλιπ Κρίστοφερ, μετέφερε η Νανά Καραγιαννίδου, το μήνημα του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη μετέφερε η Ιωάννα Γκουτζιλίκα, χαιρετισμό απηύθυνε, εκ μέρους της αναπληρώτριας προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας Γεωργίας Στρατούλη, η Αρχαιολόγος Εύα Κοντογουλίδου και ο αν. πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, Κωνσταντίνος Σταματάρης. Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Δέσποινα Βογιατζόγλου.


Ακολούθησε το καλλιτεχνικό κομμάτι της συγκινητικής αυτής βραδιάς, που μέσα από τα τραγούδια που επιλέχθηκαν, αναδείχθηκε η δύναμη της μουσικής ως μέσο αντίστασης και μνήμης.

Δείτε φωτογραφίες:























3 σχόλια:

  1. Oloi h xora kaike k oi dithen pane gia kultura. E re th furka skonete pu len k sto xoriom. Ala pios niazete giabto paggeo. Pios niazete gia th latisa karditsa. I kultura mas marane.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ