Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συγκίνηση στην Περιφορά της Εικόνας του Τιμίου Προδρόμου στο Μακροχώρι

Στις 28 Αυγούστου 2024, ο Λαογραφικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου και ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου συμμετείχαν με ευλάβεια στην περιφορά της εικόνας του Τιμίου Προδρόμου. 

Αυτή η σημαντική εκδήλωση αποτελεί ένα κορυφαίο θρησκευτικό γεγονός για την τοπική κοινωνία, που έχει ως σκοπό την ενίσχυση της θρησκευτικής πίστης και την πνευματική ενότητα όλων των συμμετεχόντων.


Η συμμετοχή στην περιφορά της εικόνας δεν είναι απλώς μια τελετουργική πράξη, αλλά μια ζωντανή μαρτυρία της πίστης και της αφοσίωσης των μελών των συλλόγων μας προς την παράδοση και την πολιτιστική μας κληρονομιά. 

Η εικόνα του Τιμίου Προδρόμου αποτελεί ένα σύμβολο της χριστιανικής πίστης, και η τιμή που αποδίδεται σε αυτήν εκφράζει τον βαθύ σεβασμό μας προς τις θρησκευτικές μας ρίζες.


Η συμμετοχή των συλλόγων σε αυτήν την εκδήλωση έχει έναν βαθύτερο σκοπό: Να διαφυλάξει και να ενισχύσει τη θρησκευτική παράδοση και να ενώσει την κοινότητα μέσω της κοινής πίστης και του αγώνα για τη διατήρηση των αξιών μας. 

Η προσπάθεια και ο αγώνας για τη διατήρηση της θρησκευτικής μας παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι κοινός, και απαιτεί τη συμμετοχή και τη στήριξη όλων.


Η περιφορά της εικόνας του Τιμίου Προδρόμου είναι μια πράξη πίστης και ενότητας που μας θυμίζει την κοινή μας πορεία και τη συνεχή προσπάθεια να διατηρήσουμε ζωντανές τις ιερές μας παραδόσεις και αξίες.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:


















1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια πολλά στα παιδιά του συλλόγου, πραγματικά ακούραστοι και συνεπείς με την παράδοση ! Έχουμε πάθει πλάκα με αυτούς τους πόντιους από το Μακροχώρι ! Μακάρι να τους έμοιαζαν στο ελάχιστο οι υπόλοιποι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ