Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Προχωρά νέο μικρό υδροηλεκτρικό έργο στην Πιερία

Προχωρά νέο μικρό υδροηλεκτρικό έργο στην Πιερία. Συγκεκριμένα, δόθηκε έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων για την εγκατάσταση και λειτουργία του έργου «Σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από μικρό υδροηλεκτρικό ισχύος 2 MW, που θα εγκατασταθεί επί του ρέματος «Μαυρονέρι» της Τ.Κ. Φωτεινών του Δ. Κατερίνης Π.Ε. Πιερίας, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

Περιγραφή του έργου

Πρόκειται για μικρό υδροηλεκτρικό έργο στην Πιερία, το οποίο διαθέτει σε ισχύ άδεια παραγωγής. Οι κατασκευές περιλαμβάνουν:
  • Διάταξη υδροληψίας
  • Κατασκευή ιχθυοδιαδρόμου
  • Αγωγός προσαγωγής και υδραυλικό πλήγμα
  • Κτηριακά έργα για εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού
  • Διώρυγα διαφυγής μετά τον στρόβιλο και επιστροφή του νερού στη κοίτη του ρέματος
  • Διασύνδεση με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ
Τα νερά από την υδροληψία θα οδηγούνται μέσω αγωγού πίεσης στον υδροστρόβιλο του οικίσκου. Ο σταθμός παραγωγής σύμφωνα με τη μελέτη θα περιλαμβάνει έναν υδροστρόβιλο (crossflow) οριζόντιου άξονα, μία σύγχρονη τριφασική γεννήτρια αερόψυκτη, τριφασικός M/Σ ελαίου αερόψυκτος, πίνακες ελέγχου.

Η ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας υπολογίζεται σε 6,155 GWh ετησίως. Η οικολογική παροχή θα είναι 0,080 m3/sec καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η πρόσβαση στην υδροληψία και στο σταθμό θα γίνεται από υφιστάμενες οδούς. Δεν απαιτούνται νέες διανοίξεις, παρά μόνο ελάχιστες σε τμήματα των οδών, χωρίς να αλλάζουν τα χαρακτηριστικά της οδοποιίας (μήκος-πλάτος-επίστρωση).

Θα κατασκευασθεί δίκτυο διασύνδεσης του ΥΗΣ με το δίκτυο ΜΤ, αυτό θα είναι εναέριο μήκους 4 km και η διαδρομή του θα είναι δίπλα σε υφιστάμενες οδούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ