Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πριν από 60 χρόνια: Νεωτερισμοί Είδη Προικός «Ο Λευτέρης»

Μια παλιά φωτογραφία από την αγορά της Βέροιας απεικονίζει ένα βανάκι της εταιρείας Νεωτερισμοί Είδη Προικός «Ο Λευτέρης». Αυτή η σπάνια εικόνα, μας ταξιδεύει τουλάχιστον 60 χρόνια πίσω, σε μια εποχή που η πόλη ήταν γεμάτη ζωντάνια και εμπορική δραστηριότητα. Το βανάκι, βαμμένο με ζωντανά χρώματα και διακοσμημένο με το λογότυπο της εταιρείας, αποτελεί ένα πραγματικό κομψοτέχνημα της εποχής.

Σταθμευμένο σ' έναν πολυσύχναστο δρόμο, το βανάκι μαρτυρά τον ζωτικό ρόλο που έπαιζε η εταιρεία «Ο Λευτέρης» στη ζωή της πόλης. Η εικόνα του βαν με τα φορτωμένα εμπορεύματα, έτοιμο για διανομή, φέρνει στο νου σκηνές από μια Βέροια που αναπτυσσόταν και εξελισσόταν. Οι παλιές πινακίδες και η αρχιτεκτονική των κτιρίων γύρω του συμπληρώνουν το νοσταλγικό τοπίο, ανακαλώντας μνήμες μιας άλλης εποχής.

Αυτή η φωτογραφία δεν είναι απλώς μια εικόνα, αλλά ένα κομμάτι ιστορίας, που μας επιτρέπει να αναπολήσουμε τις απλές αλλά ουσιαστικές στιγμές της καθημερινότητας. Μέσα από αυτήν, βλέπουμε πώς η εταιρεία «Ο Λευτέρης» είχε συμβάλλει στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Βέροιας, αποτελώντας έναν πυλώνα της τοπικής κοινότητας.

Η φωτογραφία είναι του Στέργιου Ζυγουλιάνου και δημοσιεύθηκε στην σελίδα «Παλιές Φωτογραφίες της Βέροιας» στο facebook.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ