Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πώς θα καθαρίσετε τον απορροφητήρα από τα λίπη εύκολα και γρήγορα

Ο απορροφητήρας είναι ίσως από τα πιο δύσκολα στο καθάρισμα σημεία της κουζίνας… Αν και κυκλοφορούν στο εμπόριο δεκάδες χημικά καθαριστικά, ελάχιστα είναι πραγματικά αποτελεσματικά, ενώ η συχνή χρήση τους μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά είναι είναι κατασκευασμένα να λύσουν, αφού εκτός του ότι κάνουν κακό στην υγεία μας είναι ικανά να διαβρώσουν και τις επιφάνειες της συσκευής!

Μια γρήγορη και εύκολη λύση καθαρισμού του απορροφητήρα όμως «κρύβεται» στον πάγκο της κουζίνας σας, υποστηρίζει ο εμπειρογνώμονας καθαρισμού Keith Ford, ο οποίος εργάζεται στο Crystal Oven Cleaning, και δεν είναι άλλη από το υγρό για τα πιάτα σε συνδυασμό με ζεστό νερό και μια μαλακή βούρτσα.

Ξεκινήστε αφαιρώντας προσεκτικά τα φίλτρα από τον απορροφητήρα. Γεμίστε το νεροχύτη με ζεστό νερό και ρίξτε μια γενναιόδωρη ποσότητα υγρού πιάτων πριν τοποθετήσετε τα φίλτρα στο νεροχύτη. Αφήστε τα να μουλιάσουν για περίπου 15 λεπτά. Εάν έχουν κάποιους ιδιαίτερα σκληρούς, αποξηραμένους λεκέδες, τότε αφήστε τα για περισσότερο χρόνο.Στη συνέχεια, πάρτε τη βούρτσα και τρίψτε απαλά το φίλτρο. Εάν υπάρχει ακόμα λίπος ή βρωμιά στο φίλτρο, προσθέστε περισσότερο υγρό πιάτων. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε σφουγγάρι καθαρισμού ή οτιδήποτε σκληρό, καθώς υπάρχει κίνδυνος να το σπάσετε ή να διαβρώσετε την επιφάνειά του. Ο Keith εξήγησε: «Μην το παρακάνετε με το βούρτσισμα για να αποφύγετε την καταστροφή των φίλτρων».

Μόλις φύγει όλο το λίπος και πλυθούν και οι δύο πλευρές του φίλτρου, ξεπλύνετε το καλά με καθαρό, ζεστό νερό. Πάρτε χαρτί κουζίνας και σκουπίστε το φίλτρο πριν το αφήσετε στον πάγκο της κουζίνας για να στεγνώσει. Αποφύγετε την εφαρμογή θερμότητας και μην επανατοποθετήσετε το φίλτρο στον απορροφητήρα πριν στεγνώσει εντελώς.

Το τηγάνισμα τροφίμων σε υψηλή θερμοκρασία είναι η πιο κοινή αιτία για το λίπος του απορροφητήρα. Ο Keith συμβουλεύει να σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας ή καθαρό πανί τα φίλτρα μετά από κάθε μαγείρεμα και αφού ο απορροφητήρας έχει κρυώσει μετά τη χρήση.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ