Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πώς να αποθηκεύσετε σωστά τα ροδάκινα - Το λάθος που κάνουμε

Ανακαλύψτε αν αυτό το τρυφερό φρούτο με κουκούτσι πρέπει να τοποθετείται στον πάγκο της κουζίνας ή στο ψυγείο. Τα ροδάκινα είναι ένα αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο, αλλά μπορεί να είναι ευμετάβλητα, όπως ξέρει όποιος έχει προσπαθήσει να κρατήσει ένα ροδάκινο ώριμο για να το καταναλώσει. Στην αρχή είναι πολύ σκληρά, αλλά πολύ γρήγορα μαλακώνουν και ωριμάζουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ωρίμανση ενός ροδάκινου είναι ένα εντελώς διαφορετικό ζήτημα από το να μάθετε πώς να αποθηκεύετε σωστά τα ώριμα ροδάκινα. Ειδικοί στη μαγειρική εξηγούν πώς η αποθήκευση επηρεάζει τη γεύση αυτών των φρούτων και πότε είναι η ώρα να τα μετακινήσετε από τον πάγκο στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

Πώς να αποθηκεύσετε τα ώριμα ροδάκινα

Όταν έχετε ώριμα ροδάκινα, το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να τα καταστρέψετε αποθηκεύοντάς τα με λάθος τρόπο. Στη μέγιστη ωρίμανσή τους, τα ροδάκινα διατηρούνται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου σε μια επίπεδη, μη πορώδη επιφάνεια. 

Ο David Lebovitz, επαγγελματίας μάγειρας και αρτοποιός και συγγραφέας πολλών βιβλίων μαγειρικής, συμπεριλαμβανομένου του «The Perfect Scoop: 200 Recipes for Ice Creams, Sorbets, Gelatos, Granitas, and Sweet Accompaniments», συνιστά να αποθηκεύετε αυτά τα ευαίσθητα πυρηνόκαρπα φρούτα με το στέλεχος προς τα κάτω για να αποφύγετε την ανάπτυξη μαλακών κηλίδων. 

Και ξεχάστε το μπολ με φρούτα. Ο Lebovitz συνιστά να διατηρείτε τα ώριμα ροδάκινα απευθείας στον πάγκο και όχι σε ένα μπολ, όπου μπορεί να στριμωχτούν ή να πολτοποιηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ