Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πώς να αφαιρέσετε τους λιπαρούς λεκέδες από τα ρούχα μέσα σε λίγα λεπτά;

Ο καθαρισμός των λιπαρών λεκέδων από τα ρούχα μπορεί να γίνει εφιάλτης. Όμως, μία ειδικός στον καθαρισμό προτείνει μια απλή λύση για να εξαφανιστούν μέσα σε λίγα λεπτά.

Λιπαροί λεκέδες μπορούν να αναπτυχθούν στα ρούχα με διάφορους τρόπους και σε πολλά σημεία. Είτε έχετε φάει κάποιο λιπαρό φαγητό, είτε μαγειρεύετε χρησιμοποιώντας λάδι ή ακόμα και εφαρμόζοντας ένα ιδιαίτερα λιπαρό αντηλιακό που έχει αφήσει σημάδι στο πουκάμισό σας.

Το απλό κόλπο για τον καθαρισμό των λιπαρών λεκέδων από τα ρούχα

Το απλό πλύσιμο των ρούχων τις περισσότερες φορές δεν είναι αρκετό για να αφαιρεθεί ο λεκές. Επιπλέον, εάν το ρούχο που έχει λερωθεί δεν είναι λευκό, τότε η χρήση χλωρίνης μπορεί να ξεθωριάσει το χρώμα του.

Ευτυχώς, μία λάτρης του καθαρισμού αποκάλυψε έναν τρόπο με τον οποίο μπορείτε να εξαφανίσετε τους λιπαρούς λεκέδες από τα ρούχα μέσα σε λίγα λεπτά. Το κόλπο αυτό θα πρέπει να λειτουργεί ακόμα και αν το ρούχο έχει ήδη πλυθεί.

Η συγγραφέας και γκουρού των οικιακών κόλπων Laura de Barra μοιράστηκε ένα βίντεο στον λογαριασμό της στο TikTok @lauradebarra, στο οποίο εξήγησε ότι το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε λίγο απορρυπαντικό πιάτων και να το τρίψετε στον λεκέ, πριν βάλετε το ρούχο στο πλυντήριο.

«Αυτό λειτουργεί ακόμα κι αν έχετε πλύνει ήδη το ρούχο. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε λίγο απορρυπαντικό πιάτων και να το τρίψετε στον λεκέ και μετά να το πλύνετε κανονικά», συμβουλεύει η ειδικός.

Για τους πιο επίμονους λεκέδες, η Laura είπε ότι μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία περισσότερες από μία φορές για να βεβαιωθείτε ότι ο λεκές έχει αφαιρεθεί εντελώς.

«Αν ο λεκές υπάρχει για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να επαναλάβετε την διαδικασία δύο φορές. Επίσης, αφήστε το ρούχο να στεγνώσει στον αέρα. Μην χρησιμοποιήσετε θερμότητα, καθώς ορισμένοι λιπαροί λεκέδες από φαγητό μπορεί να περιέχουν βαφή», είπε η ειδικός.

@momentsgang

Great source of protein when hiking

♬ Nature Sounds - Birds - Nature Recordings & Nature And Bird Sounds

Στη συνέχεια, η λάτρης του καθαρισμού έδειξε ένα σκούρο πουλόβερ στο οποίο είχε δοκιμάσει το μυστικό της και απέδειξε ότι ήταν άψογο αφού το έβγαλε από το πλυντήριο και το στέγνωσε.

Πολλοί χρήστες των social media εντυπωσιάστηκαν από το μυστικό, με κάποιους να το αποκαλούν «μαγικό». «Ωχ, έχω 4 μπλούζες σε μια στοίβα που ήμουν έτοιμη να πετάξω λόγω λεκέδων, θα το δοκιμάσω», σχολίασε ένας χρήστης. «Ξόδευα μια περιουσία σε καθαριστικά λεκέδων μέχρι που συνειδητοποίησα πόσο καλό είναι το απορρυπαντικό πιάτων στην αφαίρεση λεκέδων», πρόσθεσε ένας άλλος χρήστης. «Αυτό δουλεύει, το κάνω εδώ και χρόνια και το λατρεύω», είπε ένας τρίτος χρήστης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ