Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πήγε... Waterland η Κουμαριά

Για μια ακόμη χρονιά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουμαριάς «Η Ντολιανή» τη Δευτέρα 5 Αυγούστου πραγματοποίησε εκδρομή στον αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό των παιδιών, τη Waterland! Μικροί και μεγάλη απόλαυσαν στιγμές δροσιάς, έπαιξαν και διασκέδασαν!

2 σχόλια:

  1. Επιμένει στη νοσταλγία της τουρκοκρατίας ο πολιτιστικός σύλλογος της κουμαριάς διατηρώντας στην επωνυμία του την προ 100 περίπου χρόνων ονομασία του οικισμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς γνώση .........Θεόδωρος !
      Οι πρόγονοι των σημερινών Βλάχων κατοίκων της Κουμαριάς εγκαταστάθηκαν σε αυτό, αφού πρώτα αγόρασαν το τσιφλίκι των 30.000 στρεμμάτων περίπου στα τέλη του 19ου αιώνα, προερχόμενοι από το Κάτω Βέρμιο και το Ξηρολίβαδο. Έλκουν την καταγωγή τους από τους ορεινούς οικισμούς των Γρεβενών και κυρίως από την Αβδέλλα και την Σαμαρίνα. Η αρχική ονομασία του ήταν Δόλιανη που σημαίνει χαμηλότοπος ή κοιλάδα. Το 1918 με το Βασιλικό Διάταγμα «Περί αναγνωρίσεων κοινοτήτων έν τη Γενική Διοικήσει Θεσσαλονίκης» έγινε κοινότητα (ΦΕΚ152/09-07-1918) η οποία περιελάμβανε και το Κάτω Βέρμιο και το Ξηρολίβαδο, και το 1926 μετονομάστηκε σε Κουμαριά (ΦΕΚ401/12-11-1926).

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ