Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έφυγε από τη ζωή ο ποιητής και στιχουργός Δημήτρης Μπρούχος, δημιουργός του έργου «Ο Χαλασμός της Νάουσας-1822 μ.Χ.»


Έφυγε από τη ζωή ο ποιητής, στιχουργός, συγγραφέας και σύμβουλος επικοινωνίας Δημήτρης Μπρούχος. Ανάμεσα στην πλούσια εργογραφία του εκλιπόντος, ξεχωρίζει και το κορυφαίο έργο «Ο Χαλασμός της Νάουσας-1822 μ.Χ., Ελληνική ραψωδία», που εμπνεύστηκε το 2009 ο δημιουργός του από το τραγικό ιστορικό γεγονός του Ολοκαυτώματος της Νάουσας και της ηρωϊκής θυσίας των Ναουσαίων και το οποίο μελοποίησε ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Ο εκλιπών τιμήθηκε για την 35ετή προσφορά του στην Τέχνη και τον Πολιτισμό από τον δήμο Νάουσας με το «Μετάλλιον της Ηρωϊκής πόλης Νάουσας».


Για την σημαντική του προσφορά τιμήθηκε επίσης με τον «Χρυσούς Επετειακός Σταυρός των ΠΑΥΛΕΙΩΝ» (Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας), το «Χρυσούν Μετάλλιον της Σουμελιώτισσας» (Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Παναγία Σουμελά) κ.α.

Συλλυπητήριο Δημάρχου Νάουσας Νίκου Κουτσογιάννη:

Ο Δήμαρχος του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια εκ μέρους όλης της δημοτικής αρχής, για τον θάνατο του ποιητή Δημήτρη Ι. Μπρούχου.

Ο Δημήτρης Μπρούχος ήταν αυτός που έγραψε το ορατόριο για το Ολοκαύτωμα της Νάουσας στις 22 Απριλίου 1822. Ένα πρωτότυπο έργο για το εξαιρετικά σημαντικό και τραγικό συνάμα γεγονός της σύγχρονης Ιστορίας, Πέρα από τη συστηματική του μελέτη, αφουγκράστηκε την κυτταρική του μνήμη ως Μακεδόνας και ως πνευματικός δημιουργός.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ