Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Περισσότερα από 10.000 τα στρέμματα με παραμορφωμένα ροδάκινα και νεκταρίνια


Μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου οι ηλεκτρονικές δηλώσεις
Από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Πυρηνοκάρπων ανακοινώνονται τα εξής: Οι δηλώσεις που έχουν κατατεθεί και αφορούν το πρόβλημα της παραμόρφωσης των καρπών, αποτυπώνουν μέχρι στιγμής μια κατάσταση στην οποία περισσότερα από 10.000 στρέμματα αγροκτημάτων φαίνεται να πλήττονται.

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ όλοι οι παραγωγοί ροδακίνων και νεκταρινιών που διαπιστώνουν πρόβλημα παραμόρφωσης των καρπών να προχωρήσουν σε δήλωση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που δημιούργησε για τον σκοπό αυτό η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Πυρηνοκάρπων. Οι δηλώσεις γίνονται μέσω του ΚΥΔ όπου ο κάθε παραγωγός έχει υποβάλλει τη δήλωση ΟΣΔΕ του 2023.

Οι έλεγχοι από την πλευρά της Πολιτείας στα ήδη δηλωμένα ως πληττόμενα αγροκτήματα αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, ωστόσο ο προγραμματισμός των επόμενων κινήσεων και ενεργειών προϋποθέτει την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Σαν τελευταία ημέρα κατά την οποία θα γίνονται δεκτές δηλώσεις παραμόρφωσης των καρπών ορίζεται η 2α Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα, ώστε να δρομολογηθεί και η διαδικασία καταβολής των απαιτούμενων αποζημιώσεων.

5 σχόλια:

  1. Κάποιοι είπαν ότι είναι τα φυτά που αγόρασαν από μη πιστοποιημένα φυτώρια.Ειναι η μεγαλύτερη ηλιθιότητα που έχω ακούσει....η μέλισσα έκανε την ζημιά, μετέφερε τον ιό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσέξτε η μέλισσα μην παραμορφωσει και εσάς.

      Διαγραφή
  2. Πολύ φοβάμαι ότι αντί να αποζημιωθούν όσοι πραγματικά έχουν υποστεί ζημιά,στο τέλος θα αποζημιωθούν και όσοι θρασείς παραγωγοί υποβάλλουν ψευδείς δηλώσεις ,κυρίως για αγροκτήματα με γηρασμένα δένδρα που ούτως ή άλλως θα προχωρούσαν στην εκρίζωσή τους.
    Άλλωστε οι επικείμενοι έλεγχοι μετά τις 2/9 σε ποικιλίες που έχουν συλλεχθεί εδώ και δύο και πλέον μήνες,συνηγορούν στα παραπάνω,με τις πολιτικές ευλογίες των τοπικών πολιτικών ηγεσιών!!!!
    Κρίμα ,αυτή η χώρα δεν έχει σωτηρία και δυστυχώς το 2033 είναι πολύ κοντά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά είμαστε τα μεγαλύτερα καθάρματα στον κόσμο όλο με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.

      Διαγραφή
  3. στο τελος θα μαλωσετε μεταξυ σας οι χωρικοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ