Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πήρε «φωτιά» το Μακροχώρι με το παραδοσιακό γλέντι των Ντόπιων

Συνεχίζεται δυναμικά το πανηγύρι του Μακροχωρίου. Στα πλαίσια του εορτασμού του Τιμίου Προδρόμου, ο προάυλιος χώρος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου, γέμισε για ακόμη μια βραδιά με κόσμο που αγαπά την παράδοση. Το βράδυ της Τετάρτης, 28 Αυγούστου 2024, έλαβε χώρα η δεύτερη ημέρα των καλοκαιρινών εορτασμών που διοργανώνουν οι Σύλλογοι του Μακροχωρίου, με αφορμή τη μεγάλη θρησκευτική εορτή. 

Περίπου στις 22:00, άνοιξε η αυλαία των διήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Λαογραφικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου. Την βραδιά άνοιξαν ο σύλλογος Πετριτσίου της Βουλγαρίας παρουσιάζοντας τοπικούς χορούς προκαλώντας τον θαυμασμό στο κοινό που παρευρέθηκε και τους καταχειροκρότησε. 


Ακολούθησε η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, της οποίας τα χορευτικά τμήματα με χοροδιδάσκαλο τον Βαγγέλη Ιντζεβίδη παρουσίασαν χορούς της Μαύρης Θάλασσας. 


Εκ μέρους του Λαογραφικού Συλλόγου Μακροχωρίου, η κ. Μαρία Κουρέλα προσέφερε τιμητικές πλακέτες στον Σύλλογο του Πετριτσίου, στον Πρόεδρο της ΕΛ Βέροιας Μπάμπη Καπουρτίδη και στον Νίκο Τριανταφυλλόπουλο που επιμελείται τις παραδοσιακές φορεσιές. Από την πλευρά τους, οι Βούλγαροι μουσαφίρηδες ανταπέδωσαν την τιμή προσφέραν μια σακούλα με τοπικά προϊόντα.


Στη συνέχεια, η πίστα παραδόθηκε στο κοινό, με τους εκατοντάδες επισκέπτες να απολαμβάνουν ακόμη μια παραδοσιακή καλοκαιρινή βραδιά. Ο Βασίλης Γκουτζιλίκας με τη μουσική κομπανία του και τους Γιώργο Γκουτζιλίκα στο κλαρίνο, Άρη Γκουτζιλίκα στο αρμόνιο, Αντώνιο Στογιαννόπουλο στο μπουζούκι, Βαγγέλη Τολίκα στα ντραμς και Αντώνη Καλατή στο βιολί-λύρα διασκέδασαν τον κόσμο.


Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν η Περιφερειακή Σύμβουλος Συρμούλα Τζήμα, ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της ΤΚ Μακροχωρίου Βαλάντης Κεχαΐδης, ο δημοτικό σύμβουλος Χρήστος Βοργιάδης, η τοπική σύμβουλος Ευφροσύνη Τσιναφορνιώτη κ.α.


Πριν την εκδήλωση τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος και σ
το τέλος του ακολούθησε η περιφορά της Ιεράς Εικόνος του Τιμίου Προδρόμου σε δρόμους του χωριού προς ευλογία των κατοίκων.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του veriotis.gr:





































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ