Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δημάκου και Παπαχατζή ζούνε συγκλονιστικές στιγμές στην Μαγαδασκάρη - «Γροθιά στο στομάχι» η συνάντηση με τα τυφλά παιδάκια

Οι δύο Βεροιώτισσες παιδίατροι πήγαν στην άλλη άκρη της γης για να βοηθήσουν τα φτωχά παιδιά που βιώνουν την δυστυχία και την άγρια εξαθλίωση

Η Σταυρούλα Παπαχατζή και η Αγγελική Δημάκου, βρίσκονται εδώ και 10 μέρες περίπου στη Νότια Μαγαδασκάρη και συμμετέχουν στην μεγάλη ανθρωπιστική αποστολή που διοργανώθηκε από την εθελοντική ομάδα των 15 Παιδιάτρων, μελών της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος. Η αποστολή, γίνεται σε συνεργασία με την Επισκοπή Τολιάδας και Ν. Μαδαγασκάρης του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας.


Οι δύο Βεροιώτισσες έχουν αφήσει την άνεση του σπιτιού τους και την «πολυτέλεια» του ιατρείου τους και στο πλαίσιο της αποστολής, βρέθηκαν στην περιοχή, για να παράσχουν ιατρική φροντίδα, κλινική εξέταση και φαρμακευτική αγωγή στα παιδιά της περιοχής Τουλεάρ και των γύρω χωριών, παιδιά που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και έλλειψης βασικών υποδομών υγείας.

Πραγματικά, οι στιγμές που βιώνουν είναι συγκλονιστικές! Βλέπουν από κοντά τον πόνο που βιώνουν τα μικρά παιδιά και προσπαθούν να βοηθήσουν μ' όλες τις δυνάμεις τους. Καθημερινά εξετάζουν άρρωστα παιδάκια, ενώ πολλές φορές λειτουργούν και ως παιδαγωγοί, παίζοντας και εκπαιδεύοντας τους μικρούς μαθητές.


Οι κυρίες Δημάκου και Παπαχατζή, με χρόνια εμπειρίας στην παιδιατρική, έχουν αναλάβει κάτω από δύσκολες και συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες, τη φροντίδα εκατοντάδων παιδιών που υποφέρουν από ασθένειες. Όπως είναι γνωστό, το 15% των παιδιών στην Ν. Μαδαγασκάρη πεθαίνει πριν καν συμπληρώσει το 1ο έτος της ζωής του ενώ ο μέσος όρος ζωής είναι τα 50 έτη για τους άνδρες και τα 55 έτη για τις γυναίκες.


Η αποστολή αποσκοπεί στην παροχή βασικής ιατρικής φροντίδας και φαρμάκων που είναι απαραίτητα για την καθημερινή υγεία των παιδιών στη Νότια Μαδαγασκάρη. Η περιοχή αυτή, λόγω της απομόνωσής της και της έντονης φτώχειας, αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και υπηρεσίες υγείας.


Η πιο συγκλονιστική στιγμή ήταν στην εξέταση μικρών παιδιών που έχουν χάσει το φως τους και προσπαθούν να ζήσουν μέσα σε άθλιες συνθήκες. Μάλιστα, πρόσφεραν ειδικές μπάλες, με κουδουνάκια, για να παίζουν τα τυφλά παιδάκια, μια ειδικά προσφορά του Ηλία Μάστορα.

Δείτε φωτογραφίες από την ιερή αποστολή:
























4 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ (ΛΙΤΑΝΕΙΑ) ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ Μ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς αυτή είναι η ανθρωπότητα, ακόμα σε νηπιακή ηλικία. Ξοδεύουν δις για όπλα, προσπαθούν για υπερσυγκέντρωση πλούτο που ποτέ και με τίποτα δε θα μπορέσουν να τον απολαύσουν στο σύνολο του, υπερκαταναλωνουμε άσκοπα και χωρίς μέτρο, διαθέτουν τεράστια ποσά για ανόητα ταξίδια τόσο στη γη όσο και στο διάστημα. Ανθρωπότητα σε παρακρουση και παράνοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και γω από την άλλη πληρώνω εφκα 220 ευρώ το μήνα. Και όταν πηγαίνω τα 3 παιδιά μου στο νοσοκομείο δεν θέλουν να μας βλέπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητηρια σας....Οι αλαζονες ηγετες να τα βλεπουν που χρηματοδοτους _ χορηγοουν τεραστια ποσα σε λαμογια και πολεμους αντι να κανουν την καθημερινοτητα αυτων καλυτερη χορηγοντας υποδομες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ