Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πανηγυρίζει ο Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος


Από την ενορία των Αγίων Αναργύρων Βεροίας γίνεται γνωστό ότι την προσεχή Τρίτη 6 Αυγούστου στα πλαίσια του εορτασμού της Δεσποτικής εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, πανηγυρίζει το ομώνυμο παρεκκλήσι της ενορίας που βρίσκεται την οδό Μ. Αλεξάνδρου.

Οι ιερές ακολουθίες θα τελεστούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Δευτέρα 5 Αυγούστου

• 7:00 μ.μ. Πανηγυρικός Εσπερινός - Αρτοκλασίες -Λιτανεία.
• 9:30 μ.μ. Αγρυπνία (Όρθρος - Θ. Λειτουργιά - Ευλογία Σταφυλίων).

Τρίτη 6 Αυγούστου

• 7:30 π.μ. Όρθρος - Θ. Λειτουργία - Ευλογία και διανομή σταφυλιών.
• 7:00 μ.μ. Εσπερινός - Παράκληση Παναγίας.

Να σημειωθεί ιδιαίτερα ότι το βράδυ της Δευτέρας, στον πανηγυρίζοντα ναό θα τελεστεί αγρυπνία που θα ξεκινήσει στις 9:30 για όσους εργάζονται ή κωλύονται να εκκλησιαστούν το πρωί της Τρίτης.

3 σχόλια:

  1. Στο ίδιο 24-ωρο μπορούν να γίνουν δύο θείες λειτουργίες, να θυσιαστεί ο Κύριος στην ίδια Τράπεζα δύο φορές?
    Επιτρέπεται από τους ιερούς κανόνες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σύμφωνα με τον άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη:

      «Διά να μη διπλασιάζηται ο μοναδικός θάνατος του Χριστού, εδιώρισε και η εν Αντισιοδώρω τη πόλει τοπική σύνοδος επί Ηρακλείου κατά το χιγ΄ έτος συναχθείσα· Να μη γίνωνται δύω λειτουργίαι εν μια ημέρα εις μίαν και την αυτήν τράπεζαν […] όπερ παραβαίνουσιν οι παπισταί. Αλλά και οι ημέτεροι ιερείς, οι δύω φοραίς λειτουργούντες, τάχα διά παρρησίαν, βαρέως αμαρτάνουν, και ας παύσουν εις το εξής το άτοπον τούτο»[2].
      Οι δύο θείες λειτουργίες ή γίνονται από ασχετοσύνη, που δεν νομίζω ή από παπικό οικουμενιστικό πνεύμα που έχει αλώσει την ορθοδοξία.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ