Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ποντιακός «χαμός» στο πανηγύρι του Τιμίου Προδρόμου στο Μακροχώρι


Την δεύτερη καλοκαιρινή του εκδήλωση πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης 27 Αυγούστου 2024, στο πλαίσιο του εορτασμού του Τιμίου Προδρόμου, ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου. 


Το πανηγύρι του Τιμίου Προδρόμου διοργανώνεται κάθε χρόνο τέτοια μέρα στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου, προς τιμήν του ομώνυμου Ιερού Ναού που βρίσκεται πλησίον.


Η βραδιά ξεκίνησε με τον χαιρειτισμό του προέδρου του Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου, Παύλου Παυλίδη και της προέδρου του συνδιοργανωτή φορέα ΚοιΣΠΕ «Δεσμός» Νίκης Καρατζιούλα, η οποία αναφέρθηκε και στο έργο του Συνεταιρισμού στην Ημαθία,στην στήριξη και αποκατάσταση ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, προσφέροντάς τους εργασία και θεραπευτική υποστήριξη.


Ακολούθησαν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, από τα μικρά παιδικά έως και τους έμπειρους χορευτές του, που παρουσίασαν μια σειρά ποντιακών χορών, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου, Κυριάκου Παλασίδη.


Ο κόσμος παράλληλα απολάμβανε εκλεκτά φρεσκοψημένα κρεατικά και ποτά, που ετοίμαζαν οι εθελοντές μέλη του Συλλόγου.

Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους, εκπροσωπόντας τον δήμο Βέροιας, οι αντιδήμαρχοι Καλίστρατος Γρηγοριάδης και Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Βοργιάδης και τοπικοί σύμβουλοι του Μακροχωρίου.


Ακολούθησε ποντιακό και δημοτικό πρόγραμμα, με την πίστα να παραχωρείται στον κόσμο που την γέμισε σε λίγα μόλις λεπτά και με τους καλλιτέχνες να φροντίζουν να μην αδειάσει όλο το βράδυ. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ήταν οι: Μαρία Γιακουμάκου και Λευτέρης Παπαδόπουλος στο τραγούδι, Ανθή Καλαϊτζίδου και Βασίλης Στεφανίδης στη λύρα το τραγούδι, Νίκος Κωστογλίδης και Δήμητρα Νικολαΐδου στη λύρα, Χρήστος Τσανακτσίδης, Χρήστος Ελευθεριάδης και Νίκος Μουρατίδης στο νταούλι, Γιώργος Ασβεστάς στο λαούτο, Γιώργος Κοτίδης στο ακορντεόν, Λάζαρος Χατζηγεωργίου στα κρουστά και Μιχάλης Χατζηγεωργίου στο κλαρίνο.


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου πεζοδρομήθηκε για να φιλοξενήσει την εμποροπανήγυρη του Τιμίου Προδρόμου, με καντίνες κρεατικών και γλυκών, τραπεζοκαθίσματα αλλά και πάγκους με προϊόντα, ενώ αργά το βράδυ, η διασκέδαση μεταφέρεται στα καφέ μπαρ της περιοχής, με djs και χορό από την νεολαία του Μακροχωρίου και όχι μόνο.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:






























































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ