Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Όταν οι Ταξιτζήδες τράνταζαν τη Βέροια με τη μεγαλειώδη απεργία τους

Στο μακρινό 1975, η πλατεία Ωρολογίου στη Βέροια γέμισε από δεκάδες ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία, διεκδικώντας άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση. 

Κύρια αιτήματα ήταν η μείωση της τιμής της βενζίνης, η οποία είχε φτάσει σε δυσβάσταχτα επίπεδα, η δυνατότητα ελεύθερης μετατροπής των οχημάτων τους σε πετρελαιοκίνητα, που θεωρούνταν πιο οικονομικά, και η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Οι οδηγοί είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το σήμα κατατεθέν της πόλης, το ρολόι της πλατείας, φωνάζοντας συνθήματα και απαιτώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η οικονομική κρίση και οι συνεχείς αυξήσεις στην τιμή των καυσίμων είχαν πλήξει σοβαρά τα εισοδήματά τους, και οι ιδιοκτήτες ταξί ένιωθαν ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή από την απεργία.

Η κινητοποίησή τους διήρκησε αρκετές ημέρες, προσελκύοντας την προσοχή τόσο των τοπικών αρχών όσο και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, με την ελπίδα ότι η φωνή τους θα εισακουστεί και θα δοθούν λύσεις στα αιτήματά τους.

Την φωτογραφία δημοσίευσε ο Αναστάσιος Πατσίκας στην σελίδα «Παλιές Φωτογραφίες της Βέροιας» στο facebook.

7 σχόλια:

  1. 4 ευρω η μικροτερη κουρσα,ελεος.
    Με το αυτοκινητο μας λιγοτερα χαλαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟΤΕ ΠΑΡΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ....ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑΧΙ

      Διαγραφή
  2. τωρα ουτε βενζινη εχουννα βαλουν αλλα ας προσεχαν κακη ρατσα οι περισσοτεροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και δεν κόβουν απόδειξη.
    Ζητάτε όλοι τις αποδείξεις που θα έπρεπε να κόβουν. Όσο δεν κόβουν αυτοί τόσο οι μισθωτοί θα πληρώνουν περισσότερους φόρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να ξεκαθαρίσουμε για τις αποδείξεις πρώτα πρώτα είναι υπεύθυνοι και οι πελάτες δηλαδή θα πρέπει να την ζητούν και να βλέπουν το ταξίμετρο σε λειτουργία,το άλλο είναι πως όταν γίνονται παζάρια απ'τους πελάτες μην ψάχνουν για απόδειξη,δεν γίνεται να τα θέλουμε όλα δικά μας, τώρα σε κάθε επάγγελμα υπάρχουν λαμόγια και κακοί επαγγελματίες, όμως μη ξεχνάμε πως όταν μπαίνουμε στο ταξί δεν έχει μόνο ο ταξιτζής υποχρεώσεις αλλά κι ο πελάτης να σεβόμαστε τους επαγγελματίες και το αντίθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπαινεις σε ταξι και ειναι λες και μπαινεις σε καφενειο του 60… λιγη καθαριοτητα δεν βλαπτει ειδικα το καλοκαιρι. μπαινεις σε κουρσα και το κλιματιστικο πιανει θερμοκρασια οταν εχεις κατεβει

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ