Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

31 χρόνια πριν: Όταν τον Δεκαπενταύγουστο του 1993 ο Πρωθυπουργός ανέβηκε στην Παναγία Σουμελά


Δεκαπενταύγουστος αύριο, η μεγαλύτερη χριστιανική γιορτή του καλοκαιριού και η Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο έχει αυτές τις ημέρες την τιμητική της, με μια σειρά λατρευτικών εκδηλώσεων προς τιμήν της ημέρας Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Το βουνό των Ποντίων πλημμυρίζει κάθε χρόνο τέτοιες μέρες χιλιάδες κόσμου, Βεροιωτών και επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, ενώ ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, είθισται να τελείται το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, παρουσία υψηλών προσκεκλημένων και πολιτικών προσώπων.

31 χρόνια πριν, Δεκαπενταύγουστος του 1993, την Παναγία Σουμελά επισκέφθηκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός τότε, συνοδευόμενος από την κόρη του και Υπουργό Πολιτισμού Ντόρα Μπακογιάννη και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Κυβέρνησης, όπου παρέστησαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις προεξάρχοντος του αείμνηστου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παύλου.

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την επίσκεψη και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία μας θυμίζει ο Παύλος Α. Κυρατσής.










4 σχόλια:

  1. Παλιά ωραία φαγοπότια! Πλήρωναν και τότε τα κορόιδα όπως και τώρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γι αυτό και από τότε όλα στην πόλη μας πηγαίνουν ρολόι... 😁

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλοί ήρθαν ,ακόμη πιο πολλά είπαν, φως δεν είδαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξουσία, πάθος αγειάτρευτο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ