Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πανικός στην ποντιακή βραδιά της Νέας Νικομήδειας - Συγκίνηση για τον Θωμά Χατζησάββα

Δείτε καρέ-καρέ τις 140 φωτογραφίες του veriotis.gr
Μια υπέροχη βραδιά με έντονο ποντιακό στοιχεία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, 17 Αυγούστου 2024, στη Νέα Νικομήδεια. Στο πολιτιστικό κέντρο, στην «καρδιά» του χωριού, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νικομήδειας «Ο Αριστοτέλης» διοργάνωσε ποντιακή βραδιά, με την προσέλευση του κόσμου να ξεπερνάει κατά πολύ τις προσδοκίες.

Η βραδιά ξεκίνησε με σύντομη ομιλία της Προέδρου του Συλλόγου, Ράνιας Παπαδοπούλου και εν συνεχεία του πατέρα της και άλλοτε Προέδρου Νίκου Παπαδόπουλου, οι οποίοι εμφανώς συγκινημένοι από τη λαοθάλασσα που έδωσε το «παρών» μίλησαν για τον σύλλογο και τη σπουδαιότητα της διατήρησης της παράδοσης. 

Την τιμητική του είχε ο χοροδιδάσκαλος Θωμάς Χατζησάββας, ο οποίος χειροκρότησε την προσπάθεια από... ψηλά, με τον γιο του Κώστα να παραλαμβάνει τιμητική πλακέτα δια χειρός του Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη, ο οποίος με τη σειρά του απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Το χορευτικό τμήμα του αείμνηστου Θωμά Χατζησάββα παρουσίασε ποντιακούς χορούς κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα για την άρτια και συγκινητική εκτέλεση τους. 

Ακολούθησε τιμητική βράβευση στον Χαράλαμπο Μαχανίδη για την πολυετή προσφορά του στον Σύλλογο και την ποντιακή κληρονομιά, με την απονομή να πραγματοποιεί ο βουλευτής Βασίλης Κοτίδης. Τον λόγο στη συνέχεια πήρε για έναν σύντομο χαιρετισμό η Πρόεδρος της Τ.Κ. Σοφία Παπαδοπούλου και κάπου εκεί ξεκίνησε το γλέντι.

Το τμήμα γυναικών του χωριού και περιχώρων με χορούς από όλη την Ελλάδα και τα τμήματα μικρών και μεγάλων με ποντιακούς χορούς ξεσήκωσαν το κοινό, κέρδισαν το χειροκρότημα και αποτέλεσαν τον ιδανικό πρόλογο για τη συνέχεια της ποντιακής βραδιάς.

Την παρουσίαση συνόδευσαν μουσικά ο Νίκος Κωστογλίδης, Γιώργος Ασβεστάς, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Νίκος Μουρατίδης, Ειρηναίος Τσιμενίδης και Γεύση Σταφυλίδου.

Στη συνέχεια, η σκηνή ανήκε στο κοινό που υπό τα ακούσματα των Γιώργου Ιακωβίδη, Ανδρέα Μαυρόπουλου, Γιάννη Τσιτιρίδη και Θωμά Μπαϊραχτάρη, διασκέδασαν μέχρι αργά το βράδυ.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, οι Αντιδήμαρχοι Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, Λάζαρος Ασλανίδης, Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Στέργιος Διαμάντης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κώστας Σαμανίδης, Κώστας Παλουκίδης κ.α.

Δείτε φωτογραφίες:


































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ