Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

O λαχειοπώλης από τη Βέροια που πηγαινοέρχεται επί 50 χρόνια στη Θεσσαλονίκη για να ξεπουλήσει

Από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 6 το απόγευμα ο κ. Κώστας βρίσκεται τους δρόμους της Θεσσαλονίκης και κάνει αυτό που ξέρει ο ίδιος να κάνει τόσα χρόνια καλά. «Είμαι ένα απλός λαχειοπώλης πολλών χρόνων», δηλώνει ταπεινά στο Thesstoday.gr ο 75χρονος Κώστας Τσομίδης από την Βέροια, ο οποίος ασκεί το συγκεκριμένο επάγγελμα για τουλάχιστον 50 χρόνια στην πόλη την οποία όπως αναφέρει «έχει φάει με το κουτάλι».

Τα πόδια του ανθρώπου μπορεί να έχουν γίνει «ασήκωτα» με την πάροδο του χρόνου, αλλά η θέληση και η αγάπη για το επάγγελμα αποτελούν κινητήρια δύναμη στο να σηκωθεί από το κρεβάτι και να αναζητήσει μια παρέα στα παραδοσιακά καφενεία και τις ταβέρνες της Θεσσαλονίκης δίνοντας τους την ελπίδα ότι μπορεί να είναι και το τυχερό τους λαχείο. Η Βέροια ωστόσο δεν προσφέρει τα ίδια στέκια με την Θεσσαλονίκη με μόνο λίγες καφετέριες και γενικά χαμηλά επίπεδα ζήτησης για το λαϊκό λαχείο.

Σημειώνεται ότι το επάγγελμα του λαχειοπώλη, όπως είναι λογικό, υφίσταται μια σημαντική κρίση τα τελευταία χρόνια, καθώς υπάρχει μια άνθιση στην παικτικότητα τόσο στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες τυχερών παιγνίων, όσο και στα πρακτορεία που κυριολεκτικά βρίσκονται σε κάθε γωνία της πόλης. Είναι αξιοθαύμαστο το γεγονός που υπάρχουν άνθρωποι σαν τον κύριο Κώστα που προτιμάνε παρά τα πολλά χρόνια και τις κρίσεις που ταλανίζουν το ελληνικό κράτος να κρατάνε την κατάσταση ακόμα και σήμερα όπως θα λέγε κανείς «παραδοσιακή».


ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΛΑΧΕΙΟΠΩΛΗ

«Έρχομαι στη Θεσσαλονίκη Κυριακή και Τρίτη και αν χρειαστεί ακόμα και Τετάρτη για να κάνω την δουλειά μου ως ελεύθερος επαγγελματίας-λαχειοπώλης… κάνω την συγκεκριμένη διαδρομή Βέροια-Θεσσαλονίκη για πολλά χρόνια, τουλάχιστον 50» αναφέρει ο κ. Κώστας.

Σχετικά με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στο επάγγελμα στις μέρες μας ο κ. Κώστας αναφέρει πως «Η κατάσταση δεν ήταν εκείνη που ήτανε πριν χρόνια… δεν λέω βγήκαν και αρκετά άλλα μέσα που μπορεί κανείς να στοιχηματίσει η να τζογάρει αλλά ακόμα και σε αυτά ο κατάλογος τους δεν είναι σωστός».

Και συμπληρώνει: «Δεν γίνεται να δίνεις ακόμα και 50 ευρώ για να παίξεις ένα παιχνίδι και η ανταμοιβή που θα δώσουν στον παίκτη στην τελική να είναι 10 ευρώ… Aυτά δεν είναι σωστά πράγματα αλλά δεν είμαι αρμόδιος εγώ να κρίνω… Aυτά ας τα κρίνουν οι ιδιοκτήτες των πρακτορείων».

ΓΙΑΤΙ Ο Κ.ΚΩΣΤΑΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ;

«Έχω σημαντικό πελατολόγιο στη Θεσσαλονίκη γιατί εκεί έμενα παλιότερα, ενώ στη Βέροια δεν έχει αρκετές ταβέρνες και καφενεία σε σχέση με την συμπρωτεύουσα με αποτέλεσμα να μην φεύγει το λαχείο» τονίζει ο κ. Κώστας.

«Στη Βέροια άλλωστε δεν υπάρχει μεγάλη κινητικότητα για να αγοράσει ο κόσμος λαχεία» αναφέρει ο 75χρονος λαχειοπώλης, ενώ στην συνέχεια προσθέτει: «Εγώ όπως σας είπα επιλέγω τις ταβέρνες και τα καφενεία γιατί εκείνες τις στιγμές ο κόσμος είναι σε χαλαρή διάθεση πίνοντας το ούζο είτε τον καφέ του αντίστοιχα και συχνά αγοράζει λαχεία».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ